Castelul Pelisor. Vizitati-l repejor!

De: Dragos Tanase / 17.08.2011, 11:40
Deoarece colegul Brizu from Chicago este prins cu ceva trebi administrative prin hatisul ghiseelor din Romania, redactia m-a desemnat pe mine sa-i tin locul numarul acesta. Cel putin pana cand scapa el sau pana scapa functionarele de el. (Daniel Goace / Titan)

Daca retin bine – si retin, ca tocmai ma uit in arhiva -, data trecuta Brizu v-a lasat cu povestirea imediat dupa iesirea din Castelul Bran. Ceea ce nu se poate spune si despre locul unde i-au permis intreprinzatorii locului sa-si parcheze masina contra unei taxe…

Urmatoarea destinatie: Castelul Peles

Doar daca mai prindem deschis, ca e duminica si obiectivele turistice romanesti au program scurt. Turistii cu bun-simt „viziteaza” in cursul saptamanii, nu umbla creanga in zi de sarbatoare, cand tot omul sta acasa si se odihneste.

Brizu din Chicaco si Goace din Titan, la Peles

Brizu din Chicaco si Goace din Titan, la Peles

N-am mai prins deschis la Peles, dar am prins alaturi, la Pelisor. Desi ora de inchidere era 19, angajatele ne-au primit pe la 17,45 cu caldurosul indemn: „Haideti mai repede, ca incuiem! La sapte vin jandarmii sa puna sigiliu’!”. Asta numai dupa ce au observat ca apucaseram sa platim cei 20 de lei de persoana, cat costa biletul.

Citeste intreaga poveste, in „Jurnalul unui roman in State, in criza si in buda”, pe Kamikazeonline.ro!