Câştigă lupta cu acneea! Sfaturi de la specialişti

De: Cristiana Trifu / 17.09.2018, 15:39
Câştigă lupta cu acneea! Sfaturi de la specialişti
Aproape oricine a suferit de acnee la un moment dat în viaţă, din cauza hormonilor sau a stresului. Coşurile nu indică faptul că pielea este murdară sau necurăţată, cum s-ar crede. De fapt, curăţarea în exces a pielii poate duce la agravarea iritării.

Iată cum să obţii o piele strălucitoare şi sănătoasă:
 

1. Spală-ţi faţa de două ori pe zi

Primul pas pentru a avea o piele sănătoasă este să ai o rutină zilnică de igienă personală. E nevoie să-ţi cureţi faţa atât dimineaţa, imediat după ce te-ai trezit, cât şi seara, înainte de a merge la culcare.   Spală-ţi faţa timp de cel puţin un minut, pentru a distruge bacteriile de pe piele. Înlătură machiajul înainte de a merge la somn. Foloseşte un demachiant fără ulei, înainte de a-ţi spăla faţa cu săpun.

2. Încearcă produse pe bază de acid salicilic

Curăţă şi elimină celulele moarte, încurajând creşterea unui strat nou de piele.

3. Foloseşte produse de curăţare pe bază de sulf

Se pare că săpunurile cu sulf reduc excesul de sebum.

4. Foloseşte un retinoid

Retinoizii sunt detergenţi care conţin concentraţii foarte mari de vitamină A, care, la rândul lor, ajută la purificarea porilor înfundaţi şi la dizolvarea murdăriei.
În plus, pentru rezultate mai bune şi un real confort, specialiştii Repêchage îţi recomandă cu încredere HYDRA MEDIC® FACE WASH FOAMING GEL CLEANSER – Hydra Medic® Demachiant tip spumă-gel pentru faţă, cu Acid Salicilic.