Câștigă mult mai mult decât majoritatea bărbaților din România: 200 cele mai puternice femei din business!

Apropo.ro / 20.03.2014, 19:00
Câștigă mult mai mult decât majoritatea bărbaților din România: 200 cele mai puternice femei din business!
În ultimii ani, mediul de business feminin s-a dezvoltat rapid iar femeile de business se bucură de vizibilitate crescută și sunt mai active, au inițiativă în afaceri și reprezintă o concurență din ce în ce mai mare într-o lume a bărbaților.

În România, 39% din pozițiile de top management sunt ocupate de femei, 35% dintre afacerile mici sunt conduse de femei, iar 11% sunt deținute exclusiv de femei.

Business Magazin susține business-ul feminin și, în această direcție, lansează catalogul 200 cele mai puternice femei din business, ajuns în 2014 la a treia ediție. Acesta cuprinde 100 de femei care lucrează în corporatii și 100 de antreprenoare, mai exact, 200 cele mai puternice femei din România care își spun povestea care le-a adus succesul.

Fie că este vorba de rețeta carierei în corporație, fie că este vorba de formula succesului în business, femeile prezentate în catalog au în comun puterea de a învăța permanent, de a inventa și a se reinventa, de a motiva oameni și a crește afaceri.  Care sunt motoarele care le pun în mișcare pe doamnele din mediul de afaceri românesc? Ce le motivează și le țin permanent în priză? Cum au ajuns să conducă afaceri cu sute sau mii de angajați? Acestea sunt numai câteva din întrebările la care au răspuns cele 200 de doamne prezentate în catalog.

Daniela Bâzgan vorbește despre munca de director general adjunct la Marelvi, cel mai mare distribuitor de electronice și electrocasnice. Mihaela Crostescu povestește despre cum a pus bazele Medlife, cel mai mare lanț de clinici și spitale de pe piața locală. Măriuca Talpeș ne spune cum a reușit să creeze ceea ce este acum grupul de firme Softwin. Carmen Șeitan, coproprietar Canali, Distinto, Brunello Cucinelli și Moschino a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de 5 milioane de euro. Aurelia Vișinescu, director general Domeniile Săhăteni,  coordonează de 20 de ani producția de vin. Tatiana Cimpoeșu este vicepreședinte la Agricola International Bacău, care a avut în 2012 o cifră de afaceri de 133 de milioane de euro.

Acestea sunt doar câteva dintre numele ce se regăsesc  în catalogul 200 cele mai puternice femei din business, ce cuprinde multe alte exemple și idei care motivează, 200 de povești reale care îi inspiră pe cititori. Catalogul este disponibil din data de 17 martie în rețelele Inmedio și Relay și poate fi comandat aici.