Câştigătoarea trofeului “Vocea României”, Julie Mayaya, îşi lansează primul EP din carieră! – FOTO

De: Mioara Tronaru / 23.08.2019, 13:42
Câştigătoarea trofeului “Vocea României”, Julie Mayaya, îşi lansează primul EP din carieră! – FOTO
Va urca pe aceeaşi scenă cu Arturo Sandoval, câştigătorul a zece premii Grammy, la Focşani Blues Festival!

La 7 ani de la câştigarea trofeului “Vocea României”, Julie Mayaya pregăteşte lansarea primul său EP. Una dintre cele mai bune voci, Julie are mari emoţii pentru evenimentul care se apropie şi este încântată că are alături numai profesionişti. Acest EP-ul corespunde cu regăsirea ei ca artist, din punct de vedere compoziţional, 4 dintre producţiile prezente pe EP aparţinându-i în totalitate, in ceea ce priveste liniile melodice şi versurile. Genul muzical pe care îl abordează este blues cu influenţe rock, funk şi pop, fiind un material gândit să poată fi expus live 100%, Julie Mayaya fiind un live performer.

Tot materialul discografic este pregătit alături de Marius Pop şi Jean Piloiu la Rootz Studio. Julie a ales sa faca lansarea, în avanpremieră, pe 31 august 2019, în cadrul celui mai mare festival de Blues din România, Focşani Blues Festival, acompaniata de Marius Pop Band, pe aceeaşi scena pe care va urca şi celebrul Arturo Sandoval (Arturo Sandoval, câştigătorul a zece premii Grammy, şase premii Billboard şi un premiu Emmy, decorat de preşedintele Barack Obama cu cea mai înaltă distincţie civilă din Statele Unite ale Americii, Medalia Libertăţi, va urca pe scena Focşani Blues Festival, fiind considerat drept unul dintre cei mai importanţi artişti de latin-jazz din lume, a carui viata a fost transpusă în filmul de televiziune ,,For Love or Country – Arturo Sandoval”, personajul Arturo Sandoval fiind interpretat de cunoscutul actor Andy Garcia.).

Julie Mayaya promite un concert extraordinar, zilele acestea repetând intens alături de trupa aleasa pe sprânceană pentru acest moment: Marius Pop – chitara/orchestratie/producţie (RO), Cristi Copaciu – Chitara (RO), Eduard Nicolae – Keyboards (RO), George Găitan – Chitara bass (RO), Roberto Porta – Tobe (IT).

Lansarea oficiala a EP-ului va avea loc pe 26 septembrie în Bucureşti, data la care va lansa către publicul larg si primul single de pe EP, însoţit de videoclip. Julie a ales ca variantele de studio să le lanseze o dată la 2 luni, oferind publicului acces la întregul material în cadrul concertelor live pe care artista le va susţine în Bucureşti şi în restul ţării.

“Am făcut piese aşa cum am simţit, fără să mai cer părerea nimănui!”

“Acest EP este unul din paşii cei mai importanti din cariera mea de pana acum, este primul meu EP … Am făcut piese asa cum am vrut, cum am simtit, fără să mai cer parerea nimănui. Este un pas important, fiind si prima piatră pusă pe drumul meu de cantautor. M-a ajutat enorm întâlnirea cu Jean Piloiu si Marius Pop, in cadrul Rootz Studio. Marius Pop, după părerea mea,  e unul din cei mai buni producători muzicali şi oameni de muzica din Romania si, acelasi timp, un chitarist exceptional. Ma bucur ca am avut chimie si am reusit sa ducem la bun sfârşit un produs muzical de care eu sunt foarte mândră.

În ceea ce priveşte expunerea EP-ului, aceasta va avea loc integral doar live, în cadrul concertelor, variantele de studio ale pieselor urmând a fi expuse pe platformele de streaming că single-uri, o dată la două luni. Consider această decizie ca fiind în favoarea publicului, făcând din fiecare concert o premieră. Acum sunt cotropită de emoţiile avanpremierei ce va avea loc în cadrul Focşani Blues Festival, fiind prima expunere a acestuia şi practic prima validare oficială din partea publicului. Emoţiile sunt cu atât mai mari şi pentru că voi urca pe aceeaşi scenă pe care se vor afla doi coloşi ai muzicii: Marius Preda- supranumit omul-orchestră, întrucât cântă cu mare măiestrie la 7 instrumente si Arturo Sandoval, câştigător a zece premii Grammy, şase premii Billboard şi un premiu Emmy. Totodată, am încredere că va fi un real succes, bazându-mă pe trupă care mă însoţeşte, condusă de Marius Pop. Aşadar, dacă nu aveţi planuri pe 31 august, vă aştept cu drag la FBF 2019. “Music brings us together” “, mărturiseşte Julie Mayaya.

Tags: