CÂŞTIGĂTORII ASIA EXPRESS 2018: Cine a luat premiul de 30.000 de euro

De: Cristiana Trifu / 04.04.2018, 12:44
CÂŞTIGĂTORII ASIA EXPRESS 2018: Cine a luat premiul de 30.000 de euro
După 5000 de kilometri pe teritoriul a patru ţări asiatice diferite, după mai bine de 4 săptămâni în care şi-au testat limitele, dormind în casele necunoscuţilor şi apelând la bunăvoinţa lor, după ce au învăţat să supravieţuiască cu doar 1 Euro pe zi, vedetele finaliste din ,,Asia Express” au intrat aseară în cea mai dură cursă. A fost o luptă crâncenă, ce a ţinut telespectatorii cu sufletul la gură, iar două echipe au pornit pentru ultima dată în misiuni, pe labirintul aglomerat al străzilor din Bangkok. Tensiunea, extenuarea şi dorinţa câştigului au fost prezente în fiecare moment, iar momentele imprevizibile au fost doar o altă barieră către marele premiu.

Deşi ambele echipe au apăsat pedala acceleraţiei, Ana Baniciu şi Raluka au fost primele care au ajuns în faţa Ginei Pistol, la ultimul punct de întâlnire al acestui sezon. Aşadar, cele două sunt câştigătoarele Amuletei de Aur, în valoare de 30.000 de Euro şi a unei experienţe inegalabile:

,,A fost cea mai nebună şi cea mai frumoasă experienţă! Faptul că am câştigat înseamnă foarte mult pentru noi, deoarece ne-am confirmat că am făcut bine ce am făcut. Nu suntem numai noi câştigatoare suntem toţi patru. Amândouă echipele care au ajuns în finală sunt câştigatoare şi le mulţumim lui Andrei şi Liviu că au fost aşa cum au fost, s-au comportat ca nişte fraţi mai mari cu noi şi asta e foarte frumos!”, a mărturisit Raluka cu lacrimi în ochi.

Finala de dublu a dat startul în acelaşi timp ambelor echipe, ce aveau să se confrunte cu cele mai complexe probe de până acum. Prima misiune a impus ca echipele să îi trimită Ginei Pistol o serie de filmuleţe, în care să respecte indicaţiile menţionate. Dacă Raluka şi Ana Baniciu s-au aventurat să îndeplinească testele cât mai repede, Liviu Vârciu şi Andrei Ştefănescu păreau că au început cursa cu stângul. Cei doi au pierdut tableta cu care puteau filma momentele, dar în cele din urmă s-au adaptat imprevizibilului şi au putut recupera din timpul pierdut. Aşadar, vedetele au făcut fish spa cu un localnic şi i-au învăţat o poezie în limba română, au recreat momentul romantic din Doamna şi Vagabondul mâncând noodles cu un străin şi au făcut o poză cu un lady boy într-o toaletă publică.

La primul punct de control, Gina Pistol i-a aşteptat pe concurenţi alături de doi lady boy, în casa cărora vedetele şi-au petrecut noaptea. Echipele au fost nevoite şi aici să fie extrem de atente la indicii, pentru că masajul thailandez de care s-au bucurat le-a oferit un avantaj în următoarea misiune. Proba a fost una a tehnicii şi a stabilit ordinea de plecare în cursă în a doua zi. Concurenţii s-au întrecut în thai massage şi au încercat să convingă localnicii că au deprins mai bine secretele acestei modalităţi de relaxare, extrem de populară în Asia. Liviu Vârciu şi Andrei Ştefănescu au pornit primii, urmaţi la doar 5 minute de Ana Baniciu şi Raluka.

Pentru a rezolva ultimul puzzle al competiţiei, echipele au căutat o serie de steaguri ,,Asia Express” pentru a colecta indiciile şi a descoperi care este adresa ultimului punct de întâlnire. Pe acest traseu, concurenţii au căutat 4 figurine în forma unui dragon, fără să ştie că în interiorul lor se află nişte bilete cu indicaţii. Găsirea primului dragon a fost o mare provocare, pentru că vedetele au căutat acul în carul cu fân: tatuajul emblematic de pe spatele unui sportiv a fost amănuntul vital care le-a oferit figurina. Pentru cel de-al doilea, vedetele s-au confruntat cu Ruleta Deliciilor, ce a dictat ,,meniul” zilei pentru fiecare echipă. Ruleta trebuia învârtită de trei ori, iar şansele ca finaliştii să mănânce ,,delicatese” din bucătăria asiatică erau mult mai mari. Norocul a fost de partea Ralukăi, care a obţinut o bucată de tort şi un burger, dar restul concurenţilor s-au confruntat cu scorpioni, gândaci, broaşte, sau viermi pentru a obţine figurina. Al treilea dragon era ascuns în interiorul unui club de karaoke, iar pentru a-l obţine vedetele au fost nevoite să recunoască şlagăre româneşti cântate de localnicii thailandezi. După ce au dat opt răspunsuri corecte au primit indiciul şi au plecat către ultimul punct cheie al acestei misiuni complexe. Coordonarea coechipierilor şi abilitatea lor de a comunica a fost vitală pentru a obţine ultima figurină dragon, căci proba din piaţă a impus un joc dificil. Un concurent legat la ochi a condus un coş în care s-a aflat colegul său, ce îi dădea indicaţii pentru a-l conduce la punctele de unde putea colecta o serie de produse dintr-o listă de cumpărături: ,, A fost o cursă foarte grea, nu mai puteam, a trebuit să facem pauze pentru ca îmi amorţeau efectiv mâinile. Tot marketul era plin de steaguri, nu mai ştiam pe unde am fost şi ce locuri am ratat”, au afirmat aceştia.

După aceste patru provocări, concurenţii au obţinut patru figurine dragon, dar rezolvarea ghicitorii ce ascundea locaţia punctului de control final a fost o enigma complicată. Pe străzile aglomerate ale Bangkokului vedetele au pornit într-o cursă decisivă, dar au omis de mai multe ori semnul ,,Asia Express” unde era localizată următoarea probă. Ajunşi într-un garaj auto, aceştia s-au confruntat cu multe întrebări fără răspuns: deşi aveau patru figurine şi ştiau că sunt vitale în cursă, nu ştiau ce trebuie să facă cu ele şi ce trebuie să găsească în acest loc. În cele din urmă, echipa fetelor a intuit că ciocanul inscripţionat ar putea fi folosit la spargerea dragonilor, înăuntrul cărora au găsit patru bileţele, ce au recompus o adresă şi un număr de telefon. Cei dragi le-au dat indicaţii pentru ultima provocare a zilei, care a părut imposibilă pentru fiecare echipă. Obosiţi şi extrem de tensionaţi, cei patru au căutat cu ajutorul unei tablete un indiciu care era în continuă mişcare, realizând în cele din urmă că este un tuk-tuk destinat să îi ducă spre punctul de control final: ,,Cât n-am alergat noi în utimele zile, am alergat în această ultimă misiune. Am impresia că ce am facut azi dimineaţa am facut acum două zile. A fost foarte greu.”, mărturisea Andrei.

Destinaţia finală ,,Asia Express”, Bangkokul, a fost cea mai mare provocare pentru finalişti, care şi-au întrecut pentru ultima dată limitele într-o cursă nebună pe străzile metropolei asiatice. Oraşul, o combinaţie între stilul asiatic şi cel european, le-a oferit o lecţie, căci fiecare a înţeles că o luptă este pierdută doar în momentul în care renunţi. Cu lacrimi în ochi şi cu o dorinţă incredibilă de a păşi cât mai repede pe covor, în faţa Ginei Pistol, Ana Baniciu şi Raluka au fost prima echipă ajunsă la punctul final al aventurii. Înconjurate de foştii concurenţi şi de întreaga echipă a show-ului, au aflat că ele sunt câştigătoarele Amuletei de Aur şi a marelui premiu: ,,Aşa arată 30.000 de Euro şi sunt ai voştri! Aţi câştigat >, fetelor!”

,,Nu mai am cuvinte… v-am mai spus că va mulţumim că aţi fost alături de noi, dar parcă nu sunt de ajuns aceste cuvinte! A fost de departe cea mai frumoasă experienţă din viaţa mea! A fost greu, foarte greu, dar a fost frumos şi aş repeta totul începând din acest moment. Am îndurat frig, umilinţă, oboseală… în acelaşi timp am văzut locuri superbe, am cunoscut oameni superbi … Sunt foarte emoţionată şi îmi pare rău că s-a încheiat. Indiferent pe ce loc am fi ajuns, ne-am fi bucurat extrem de tare. Am câştigat alături de băieţi, Liviu Vârciu şi Andrei Ştefănescu. Suntem toţi câştigători şi vreau să vă mulţumesc, pentru că aţi fost nişte oameni de nota 100.”, a mărturisit Raluka.