Câștigatorii Cerbului, fața în fața cu ziariștii

Apropo.ro / 25.09.2005, 13:49
Câștigatorii Cerbului, fața în fața cu ziariștii
Câștigatoarea trofeului Cerbul de Aur de anul acesta, Linda (Italia), a deschis întâlnirea cu presa afirmând faptul ca trofeul a ramas pe jumatate în țara. Linda a surprins vorbind românește. Despre piesa Nicolei, "Îți mulțumesc", cea pe care a

Câștigatoarea trofeului Cerbul de Aur de anul acesta, Linda (Italia), a deschis întâlnirea cu presa afirmând faptul ca trofeul a ramas pe jumatate în țara. Linda a surprins vorbind românește. Despre piesa Nicolei, „Îți mulțumesc”, cea pe care a interpretat-o în concurs, Linda a declarat faptul ca, pe viitor, dorește sa o lanseze, așa cum a fost cântata la Brașov, și în Italia.

Vanessa Quai din Republica Vanuatu nu se aștepta sa se numere printre câștigatori, premiul I fiind o adevarata onoare pentru țara sa.

Reprezentanta țarii noastre, Andra, câștigatoarea premiului al II-lea la secțiunea interpretare, considera ca merita mai mult, deși a declarat ca nu va contesta rezultatele. „M-am saturat sa mi se spuna mereu ca sunt prea mica sau ca mai este timp pentru mine”, a spus Andra. Ea și-a exprimat dorința de a participa la Cerbul de Aur pâna când va câștiga trofeul. Întrebata daca apreciaza ca ar fi avut șanse mai mari în varianta în care ar fi cântat în concurs o piesa ceva mai ritmata, Andra a raspuns ca, pentru un concurs de interpretare așa cum este Cerbul de Aur, piesele lente pun mult mai bine în valoare calitațile vocale ale concurentului acesta fiind criteriul dupa care a ales aceste piese. Mulțumita de prestația ei, Andra a adaugat ca ea crede ca a reprezentat România așa cum merita mai bine.

Olivia Lewis (Malta), câștigatoarea locului III, care este la a doua participare la Cerbul de Aur, s-a declarat fericita de premiul câștigat și mulțumita de rezultate pe care le-a apreciat ca fiind unele corecte.

Preferata publicului din acest an, Giulia Nahmany din Israel, care a surprins și ea vorbind limba româna foarte bine, a afirmat faptul ca este onorata sa-și reprezinte țara la acest festival. De asemenea, Giulia este fericita pentru creditul pe care i l-a acordat publicul, considerând ca el se datoreaza în mare parte și melodiei interpretate, Bei Ju La La, melodie atât de populara la ora actuala în România.

De la conferința de presa au lipsit câștigatorii premiului pentru regie de videoclip, Linas&Simona (Lituania) care au plecat din Brașov sâmbata dimineața.

Irina Radu, directoarea festivalului Cerbul de Aur, a raspuns și ea întrebarilor puse de presa, subliniind faptul ca este mulțumita atât de prestația concurenților cât și de corectitudinea rezultatelor. De asemenea, Irina Radu a mai afirmat ca este destul de greu sa aduci pe scena Cerbului de Aur mari vedete internaționale, costurile cele mai mari fiind pentru dreptul de difuzare TV. Ea a mai reamintit presei ca, de cinci ani de zile de când este coordonatoarea acestui festival, a reușit sa creeze o carte de vizita pentru festivalul de la Brașov.

În ultima seara au mai urcat pe scena Cerbului de Aur soliști și ansambluri folclorice care au pregatit, sub bagheta realizatoarei Elise Stan, o „Petrecere cu lautari” pe cinste.

Corespondenta de la Andreea Iancu, trimisul Apropo.ro la Brasov
Foto: Alex Barbulescu

Tags: