Caștigatorii lui 2005

Apropo.ro / 09.01.2006, 11:13
Caștigatorii lui 2005
La început de an nou am fost curioși sa aflam care au fost cele mai bine cotate celebritați în 2005. Dar și care sunt cele mai potrivite orașe americane pentru cei singuri și cele mai tari plaje din lume unde se face topless. Pentru a stabili lista celor mai

La început de an nou am fost curioși sa aflam care au fost cele mai bine cotate celebritați în 2005. Dar și care sunt cele mai potrivite orașe americane pentru cei singuri și cele mai tari plaje din lume unde se face topless.

Pentru a stabili lista celor mai bine cotate celebritați, revista „Forbes” a luat în calcul caștigurile dobandite din divertisment în perioada iunie 2004 – iunie 2005, cautarile pe web (Google), aparițiile în presa (atat scrisa, cat și audio-video) și aparițiile pe coperta a 17 din cele mai importante reviste.

Pe primul loc în top pentru anul 2005 a urcat, de pe poziția a treia în 2004, Oprah Winfrey, regina suprema a televiziunii americane. Pe langa talk show-ul care-i poarta numele, Oprah este stapana unui imperiu care include carți, magazine, filme. În perioada studiata de „Forbes”, Oprah a caștigat 225 de milioane de dolari și a înregistrat un total de peste 5,7 milioane de cautari pe net.

Jucatorul de golf Tiger Woods și-a pastrat și în 2005 poziția a doua în clasament. El a obținut 87 milioane de dolari și a înregistrat peste 2 milioane de cautari pe net (80 de milioane le-a caștigat doar din cedarea drepturilor de publicare a imaginilor de la nunta sa!).

Coborand doua poziții (fața de 2004, cand a ocupat locul 1), Mel Gibson se situeaza pe locul trei. Oferta de DVD-uri cu discount catre biserici este departe de standardele Hollywood-ului, dar a mers în cazul lui Gibson. Mulțumita, în mare parte, producției „Patimile lui Christos”, Gibson a caștigat 185 de milioane de dolari și-a devenit unul dintre cei mai cautați oameni pe net, cu un total de 2,03 milioane de înregistrari.

Urmatorul pe lista (care a revinit în Top 10 dupa o îndelunga absența) este regizorul George Lucas, autorul celui mai important eveniment din cinematografia anului 2005: lansarea ultimei parți a „Razboiului stelelor – „Razbunarea Sith”. Caștiguri? 290 milioane dolari.

Locul cinci este ocupat Shaquille O’Neal, jucatorul cu cel mai mare salariu din NBA (28 de milioane de dolari). În 2005, cand s-a mutat de la Los Angeles Lakers la Miami Heat, el a caștigat 33,4 milioane de dolari și a fost cautat pe net de peste 1,3 milioane de ori.

Citește despre caștigatorii anului 2005 numai în

Tags: