Căștile care selectează muzica în funcție de starea ta (Video)

De: Gabriela Voicu / 19.03.2013, 13:45
Căștile care selectează muzica în funcție de starea ta (Video)
Căștile Mico, realizate de compania japoneză Neurowear, pot "citi mintea" utilizatorului, pentru a-i oferi muzica favorită.

A găsi muzica potrivită stării pe care o ai poate fi dificil, însă mulțumită unor căști care fac toată treaba pentru tine poți asculta exact ce ți se potrivește.

Căștile Mico, realizate de compania japoneză Neurowear, pot „citi mintea” utilizatorului, astfel încât să selecteze muzica în funcție de starea de spirit a acestuia. Astfel, nu vei mai fi nevoit să cauți muzică în playlist, pentru că aceste căști îți scanează creierul pentru a identifica melodiile potrivite pentru tine.

Sistemul Mico este alcătuit din două părți: cele două căști, dotate cu un senzor care analizează undele cerebrale, și o aplicație pentru iPhone, la care sistemul se conectează pentru a selecta muzica.

Dacă starea ta se schimbă și simți că o melodie nu te mai satisface, tot ce trebuie să faci este sa miști dispozitivul pentru ca senzorul să facă o nouă scanare a creierului.

Căștile revoluționare ale companiei Neurowear includ și indicatoare LED al căror scop este să le dezvăluie celor din jur starea ta de spirit.Un semn al exclamării înseamnă că ești concentrat, un „zzz” le dă oamenilor de înțeles că te simți obosit, iar o iconiță în formă de X înseamnă că ești stresat.

Căștile Mico sunt încă în faza de prototip, însă producătorul japonez speră să îl transforme în produs în viitorul apropiat. Momentan există 100 de melodii în baza de date a sistemului, însă compania intenționează să se partenerieze cu site-uri precum Spotify pentru a-și diversifica oferta muzicală.

Judecând după reacțiile celor care au testat până acum produsul, căștile Mico fac exact ceea ce promit, iar asta se poate vedea și în clipul de mai sus.