Castravetele: sănătate și frumusețe într-o singură legumă!

De: Dragos Tanase / 14.05.2014, 13:15
Castravetele: sănătate și frumusețe într-o singură legumă!
Pentru că tot este vedeta acestei perioade, ar fi păcat să nu profităm de beneficiile pe care această simplă legumă le poate aduce organismului nostru. Iată câteva dintre proprietățile terapeutice ale castravetelui.

Castravetele este alcătuit în proporție de 96,5% din apă și conține o cantitate impresionantă de potasiu, fier, siliciu asimilabil, magneziu, fosfor, vitaminele A, C și complexul B.

Sucul de castravete este un adevărat medicament, cu efecte diuretice și depurative excepționale. Are efect de calmant gastric, este hidratant și răcoritor. Se obține foarte simplu cu ajutorul storcătorului și se administrează imediat după preparare, câte 500-1.000 ml pe zi.

O cură de o lună, în care consumați zilnic 500 g de castraveți, cu tot cu coajă, poate preveni, totodată, diabetul și puteți chiar și să tratați unele forme ușoare ale acestei boli.

Bun împotriva cancerului și a tensiunii arteriale

Există o serie de antioxidanți în castravete, precum cucurbitacina și acidul cafeic, care pot reduce riscul de cancer și chiar de a împiedica răspândirea tumorii. De asemenea, datorită cantității considerabile de magneziu, potasiu și fibre alimentare, consumul acestei legume reglează tensiunea arterială și previne bolile cardiovasculare.

Calmează durerile musculare

Crampele musculare ce apar din cauza efortului fizic intens pot fi contracarate tot cu un consum regulat al acestei legume. Datorită conținutului de potasiu, castravetele reduce senzațiile de durere. Totodată, ajută al menținerea sănătății oaselor și articulațiilor, iar împreună cu magneziul și calciul asigură mineralizarea țesuturilor.

Atenție!!!

Este extrem de important să spălați timp de un minut, sub un jet de apă călduță, legumele înainte de a fi consumate. Astfel, scăpați de eventualele substanțe chimice cu care au fost tratate în perioada de creștere.

De asemenea, specialiștii recomandă să consumați castraveții cu tot cu coajă pentru a putea beneficia de toți nutrienții pe care îi conține.