Cât câştigă pensionarul Mugur Isărescu? Veniturile sunt COLOSALE

De: Cristiana Trifu / 03.05.2018, 15:42
Cât câştigă pensionarul Mugur Isărescu? Veniturile  sunt COLOSALE
Lucian Isar, soţul Alinei Gorghiu, susţine că guvernatorul BNR încasează lunar o sumă absolut fabuloasă.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, câştigă lunar în jur de 40 de mii de euro, bani care vin din pensie (pe care o încasează de două luni), salariu, bonusuri de performanţă şi participări la şedinţe, susţine analistul economic Lucian Isar, fost ministru pe blogul său.

Cum arată şi cât câştigă de la stat soţia lui Mugur Isărescu!

În declaraţia de avere a guvernatorului scrie în fiecare an la capitolul venituri: “conform fişei fiscale”, ţinând astfel secret astfel salariul, potrivit stirilekanald.ro.

„Exista o campanie asidua de a dezinforma in legatura cu veniturile lunare ale Guvernatorului BNR Mugur Isarescu. Acestea ating 40 de mii de euro pe luna. Aici nu ma refer la venituri de tip “Mar SRL” or la “tranzactii anterioare” or la atentii ci doar la Pensie plus Salariu plus Bonusurile de performanta plus Participari la sedinte, toate legate de pozitia de Guvernator BNR. Acesta este motivul pentru care Guvernatorul BNR refuza publicarea veniturilor in declaratia de avere. Legea ANI se aplica fara exceptie la toti cetatenii romani aflati in pozitii publice”, a scris Lucian Isar. 

„Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a devenit pensionar cu 2 luni inainte de a castiga in parlament un nou mandat la BNR. Diferiti consilieri BNR au lansat pe surse sau au declarat direct diferite nivele de salarizare pentru Guvernatorul BNR, ba ca salariul de baza este de 10 mii de euro fara a preciza extra-urile, ba ca nu depaseste 12 mii de euro cu tot cu sporuri, ba ca este pana in 15 mii de euro. In acest ritm al declaratiilor se va ajunge la un moment dat si la valoarea reala a veniturilor de 40 de mii de euro pe luna. (…) Desi Consilieru’ Croitoru de la BNR a cerut taierea pensiilor si salariilor in 2010, veniturile Guvernatorului nu au fost taiate, ci au crescut pe tot parcursul crizei economice. Nu este o rusine sa castige cineva 40 de mii de euro pe luna la stat in Romania, desi BNR a ratat obiectivul de inflatie in 11 din ultimii 12 ani. Este, in schimb, o rusine sa tii veniturile ascunse doar pentru a dezinforma in voie”.