Cât costă cel mai scump platou cu brânzeturi

De: Gabriela Voicu / 17.09.2012, 13:40
Cât costă cel mai scump platou cu brânzeturi
Cel mai scump platou cu brânzeturi include opt dintre cele mai fine sortimente din lume, între care o specialitate din Serbia fabricată din lapte de măgăriță.

Cel mai scump platou cu brânzeturi include opt sortimente diferite, între care specialități din Serbia, care sunt cele mai costisitoare de pe platou, brânză din lapte de capră și brânză cedar cu aur și trufe franțuzești.

Brânzeturile în valoare totală de 3.200 de euro sunt vândute pe un platou confecționat din argint, al cărui preț ajunge la 744 de euro. Cumpărătorul are nevoie și de cuțitul special inclus în ofertă, făcut tot din argint, care costă 554 de euro.

Platoul cu brânzeturi mai include Abbaye de Belloc, brânză de oaie obținută de călugării benedicteni din Țara Bascilor, care costă de obicei 54 de euro pe kilogram.

Cele mai scumpe brânzeturi

Moose, Caciocavllo Podolico și Clawson Stilton Gold se numără printre cele mai scumpe tipuri de brânzeturi din lume, pentru care cunoscătorii sunt dispuși să plătească sute de dolari, doar pentru 100 de grame.

Moose, de exemplu, făcută din lapte de elan din fermele private din Suedia, costă 1.000 de dolari / kilogramul.

Platoul cu cele mai scumpe brânzeturi a fost dezvăluit în cadrul Frome Cheese and Agricultural Show din Somerset, sudul-vestul Angliei.