Cât costă dulceața românească la un salon de delicatese din Paris

De: Gabriela Voicu / 24.10.2012, 11:30
Cât costă dulceața românească la un salon de delicatese din Paris
Dulcețurile Transilvaniei, atât de apreciate de prințul Charles, au cucerit Parisul, unde sunt prezentate într-o formulă de lux.

La un salon internațional de produse rafinate, dulcețurile Transilvaniei au cucerit Parisul, fiind prezentate într-o formulă de lux.

Recipientele delicateselor care costa 365 de euro bucata, sunt lucrate cu migală și așezate într-o ramă de lemn, alături de o linguriță din argint.

Un artist sticlar a creat, în fabrica lui de lângă Sibiu, recipientele unicat, iar lingurițele din argint masiv sunt produse în atelierul unui bijutier din Turda.

Primul recipient cu dulceață românească, de care a fost impresionat și Prințul Charles când a vizitat Transilvania, a ajuns la un avocat englez care locuiește în Paris și l-a convins să petreacă o vacanță în România.

O fundație a reușit să atragă atenția asupra dulcețurilor din zmeură și mure pretențioșilor degustători din Paris. Gemurile, preparate după o rețetă specială a Gerdei Gherghiceanu din Viscri, regiunea Târnava Mare, și mierea de albine The Art of DAR au fost lansate pe piață în ediție limitată, la câte 1001 de bucăți pentru fiecare zonă: Târnava Mare și Valea Barcăului.

Actrița Maia Morgenstern sprijină produsele, aparând în clipul de promovare a acestora.

Fundația vrea să realizeze, în curând, și amfore din sticlă pentru siropuri naturale din fructe, iar pentru fiecare vânzare s-a angajat să planteze 5 stejari.