Cât costă și cum arată cea mai scumpă coroniță de Crăciun

De: Gabriela Voicu / 05.12.2013, 16:30
Cât costă și cum arată cea mai scumpă coroniță de Crăciun
Globurile cu cristale Swarovski și ornamentele pentru brad create din aur sau argint se bucură de succes printre clienții cu dare de mână, iar coronița creată de designerul florar Pasi Jokinen-Carter nu face excepție.

Globurile cu cristale Swarovski și ornamentele pentru brad realizate din aur sau argint se bucură de succes printre clienții cu dare de mână, iar coronița creată de designerul florar Pasi Jokinen-Carter nu face excepție.

Coronița de Crăciun confecționată de finlandezul recunoscut în întreaga lume este realizată din cele mai scumpe și deosebite flori, dar prețul de aproape 3,5 milioane de euro este justificat de nenumăratele pietre prețioase cu care este decorată.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Coronița contine 40 de rubine și diamante, care totalizează 138 de carate și chiar dacă florile sale se ofilesc după 12 zile, pietrele prețioase pot fi folosite pentru confecționarea unei bijuterii deosebite sau păstrate ca atare pentru a fi atașate coroniței pentru anul următor.

Coronița de 3,5 milioane de euro

Pietrele prețioase sunt furnizate de compania 77 Diamonds, care oferă cea mai mare selecție de dimanante – circa 300.000 -, 70% din totalul diamantelor șlefuite de top ale lumii.

Ornamentul extravagant se vinde prin intermediul site-ului veryfirstto.com, specializat în produse de lux. Reprezentanții site-ului au anunțat că vor dona 1.200 de euro din valoarea coroniței în scopuri caritabile.