Cat de creativi pot fi detinutii, cand vine vorba de arme (Poze)

Apropo.ro / 13.07.2009, 18:00
Cand vine vorba de confectionarea unor arme de aparare in inchisoare, detinutii sunt foarte inventivi.

Cand vine vorba de confectionarea unor arme de aparare in inchisoare, detinutii sunt foarte inventivi.

Creativitatea fara margini le da de furca paznicilor din inchisori, deoarece cei din spatele gratiilor sunt in stare sa realizeze arme din orice le pica in mana, de la piese de plastic si pana la snururi sau ate si hartii.

In Germania, doi detinuti si-au confectionat o arma din picioarele patului de fier in care dormeau. Incarcatura a fost facuta din banda elastica si capete de chibrituri aprinse cu ajutorul unor baterii AA su cu bulb de bec spart.

Tot intr-o inchisoare din Germania, cativa detinuti au incercat sa evadeze cu ajutorul unor cearsafuri si prosoape legate intre ele, pana au acumulat 16 metri in lungime. Din fericire au fost observati de camerele de supraveghere.

Alti detinuti si-au confectionat un fierbator electric dintr-un cablu prins la un capat de o lama de ras.

fierbator electric

Doi detinuti au reusit sa evadeze din inchisoarea Santa Fu din Hamburg, Germania, cu ajutorul unei scari realizate din sinele metalice ale rafturilor de la biblioteca.

scara evadare

O alta arma de aparare a fost confectionata dintr-un lemn si o panza de fierastrau, prinse una de cealalta cu ajutorul unei sfori rezistente.

Un crucifix ce apartinea unor detinuti a fost transformat intr-un pumnal. La nevoie se scotea jumatatea inferioara a crucii si ramanea la vedere arma alba.

crucifixul arma alba

Tot in inchisoarea Santa Fu din Hamburg, a fost realizat un bici cu lame de ras. Acesta era confectionat dintr-o bucata de lemn, de care era prins un siret ce avea insirate cateva lame pe lumgimea sa. Un paznic al inchisorii a fost amenintat cu o astfel de arma alba de catre detinutii dependenti de droguri.

bici lame ras

Acestea sunt, din pacate, doar cateva din numeroasele creatii ale detinutilor care reusesc sa raneasca, sa omoare sau sa evadeze din inchisoare.

GALERIE FOTO