Cât de des zâmbim pe zi?

De: Gabriela Voicu / 08.03.2013, 10:01
Cât de des zâmbim pe zi?
Unul dintre zâmbetele noastre zilnice este fals și îl direcționăm, de regulă, către șef. Află mai multe!

Un adult zâmbește, în medie, de șapte ori pe parcursul unei zilei, potrivit unui studiu realizat de un producător britanic de pastă de dinți. Unul dintre aceste zâmbete este fals și îl direcționăm, de regulă, către șef.

Surprinde-ți mama sau iubita cu o felicitare de Mărțișor!

Cei mai veseli oameni zâmbesc de 11 ori pe zi, iar cei mai morocănoși – doar o dată pe zi, arată studiul. Cel puțin o dată pe zi ne ascundem tristețea sau pretindem că suntem amuzați sub un zâmbet fals. „Nu zâmbim atât de des precum se crede – în medie, de șapte ori în jumătate pe zi. Aceasta nu înseamnă prea mult, dacă ținem cont de faptul că intrăm în contact cu un număr mare de oameni în fiecare zi”, spune Louise Marks, reprezentantul producătorului de pastă de dinți.

Cât de des zâmbești?

Un studiu publicat în 2011 arăta că un adult zâmbește, în medie, de 26 de ori pe zi – și aproape jumătate din aceste zâmbete (47%) sunt false.

Alte câteva date interesante care reies din studiul britanic: o persoană din cinci a recunoscut că i s-a întâmplat să zâmbească în momente nepotrivite, cum ar fi o înmormântare, iar aproape jumătate din participanții la studiu au zâmbit în timpul unei discuții aprinse.

Nu zâmbim prea des, dar ne place să primim un surâs de la oamenii dragi nouă. „Un zâmbet larg, autentic, afișat de o persoană pe care o îndrăgim are puterea de a ne face ziua mai frumosă, indiferent de starea de spirit pe care o avem. Ni se înmoaie sufletul când iubitul/iubita ne arată un zâmbet larg, am observat în cadrul studiului nostru”, spune reprezentantul producătorului de pastă de dinți.