Cât de iute este cel mai iute chili burger din lume (Video)

De: Carmen Ulian / 18.03.2014, 17:15
Cât de iute este cel mai iute chili burger din lume (Video)
Cine gustă din cel mai iute burger cu ardei foarte iute își pune sănătatea în pericol. Nici tu nu i-ai rezista!

Cei care au gustat până acum din cel mai iute chili burger din lume s-au declarat învinși de el. În primul rând trebuie să ai peste 18 ani pentru a-l putea comanda de la Burger Off, un fast food din Sussex. Iuțeala măsoară 9,2 milioane unități pe scara Scoville (SHU). Ca la orice ardei iute, substanța care provoacă arsura se numește capsaicina. Scara Scoville pornește de la 0, adică deloc iute, până la 16 milioane, iuțeala capsaicinei în formă pură.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Ardeiul din burgerul de care vorbim este cu mult mai iute decât ardeiul jalapeno, care are 2.500 – 5.000 de unități SHU. Ca fapt divers, va spunem că un ardei iute mediu măsoară 500 unități, un ardei Habanero are până la 350.000 de unități, iar un spray iritant de apărare aproape de 2.000.000 de unități SHU. La nopi în țară cel mai iute ardei are 4.000 unități SHU.

Burgerul de care vorbim astăzi are în compoziție un sos special, picant, ce are la bază concentrat de Piri Piri (ardei foarte iute și mic). Acest burger cu chili a băgat în spital aproape 3.000 de persoane, curajoși care s-au încumetat să îl încerce. De asemenea, clienții sunt puși înainte să semneze o convenție pe propria lor răspundere pentru a evita eventualele probleme cu legea.

Cei care au consumat burgerul iute s-au ales cu stomac perforat, șocuri anafilactice, etc, dar nu a omorât pe nimeni. Burgerul cu chili foarte iute este o masă ce poate avea consecințe grave

„Nu știu de ce le place oamenilor, poate că adoră iuțeala, fiecare cu motivele lui. Eu voi vinde burgerul cu chili foarte iute atât timp cât lumea îl va cere”, spune proprietarul fast foodului.