Cât de mult lapte poate avea o mamă?

Apropo.ro / 29.10.2012, 14:30
O americancă a bătut toate recordurile în materie! Vezi cum!

Mămica Alicia Richman, 28 de ani, din SUA, a donat 320 de litri de lapte în doar nouă luni, pentru că avea lactație în exces.

Alicia, din Granbury, Texas, a intrat în Cartea Recordurilor pentru „cea mai mare cantitate de lapte matern donată” vreodată.

Alicia

Între lunile iunie 2011 și martie 2012, Alicia a produs mai mult lapte decât putea consuma bebelușul ei, motiv pentru care a decis că este mai bine să îl doneze altor copii care duceau lipsa laptelui.

Richman a declarat pentru CBS că, după ce a născut în martie 2011, a început să se mulgă și să colecteze laptele matern. Atunci a realizat că produce mai mult decât are nevoie copilul ei.

Alicia a contactat Banca de Lapte Matern din Texas, locul unde se colectează laptele donat de mame și care este oferit, apoi, copiilor care au nevoie.

Alicia

Sute de copii născuți prematur au fost hrăniți cu laptele donat de Alicia, reiese din declarațiile lui Amy Vickers, președinte executiv al băncii din Texas.

Femeia este extrem de fericită acum că a putut ajuta alte suflete să se hrănească și să trăiască și speră că gestul ei le va motiva și pe alte mămici să doneze lapte matern.