Cât de mult te-ai lăsa umilit în fața șefului?

Apropo.ro / 14.05.2013, 12:00
Șeful unei companii chineze și-a testat angajații pentru a vedea rezistența lor în fața tensiunilor de orice fel. Modul în care a făcut asta este de necrezut...

Directorul unei companii de cosmetice din China și-a forțat angajații să meargă în patru labe, în același timp să se țină unii de alții – mâni – picioare.

angajati

Șeful companiei a dorit să vadă cum îi rezistă angajații în fața tensiunilor și presiunii, dar și cât de mult țin ei la postul lor de muncă. Angajații au fost scoși în stradă, acolo unde trecătorii s-au oprit mirați pentru a înțelege ce se întâmplă. Nu puțini au fost cei care au imortalizat momentul, după care l-au postat pe internet.

La un moment dat, poliția și-a făcut apariția la acest „flash-mob umilitor” pentru a le cere privitorilor să plece.

angajati

Se pare că angajații nu au luat în seamnă prea mult că angajații s-au umilit într-un mod deosebit, iar șeful a fost extrem de mulțumit că și-a atins scopul.

Astfel de scene de umilință se întâlnesc des în rândul angajatorilor chinezi, care duc problemele la granița cu sclavagismul.

Un caz, oarecum asemănător, a avut loc în SUA, unde seful unei firme și-a pus oamenii din subordine să-și tatueze pe corp logo-ul firmei. Pentru acest lucru el declara că vor primi o mărire de salariu de până la 15%.

Tu cum ai fi reacționat dacă te aflai printre angajații acestor firme? Merita să te umilești pentru a avea un loc de muncă?