Cât de periculoasă este, de fapt, carnea de porc

De: Mia Nicolescu / 24.12.2012, 16:45
Cât de periculoasă este, de fapt, carnea de porc
Carnea de porc este preferata românilor în perioada sărbătorilor de iarnă, cu toate că mulți o privesc cu suspiciune din pricina așa-ziselor pericole pe care se spune că le comportă.

O preferăm de Crăciun, cu toate că ne-am obișnuit să spunem că este grasă, crește colesterolul rău, duce la indigestie, obezitate, probleme circulatorii, celulită etc. Experții atrag atenția că de multe ori se exagerează în privința așa-ziselor pericole la care ne expunem consumând-o căci, spun aceștia, este mai sănătoasă decât carnea roșie!

Carnea de porc este o altă carne albă, alternativă la carnea de pui, de exemplu. Ba chiar, în  funcție de situație, mușchiulețul de porc poate avea mai puțină grăsime decât pieptul de pui. Desigur, carnea de porc este cu atât mai gustoasă cu cât este mai grasă, însă dacă o selectați cu atenție vă puteți bucura de savoarea ei fără nici un risc.

Mare atenție dacă vă plac însă produsele precum cum pastrama sau sunculița cumpărate din magazine, pentru că au o cantitate foarte mare de conservanți, sodiu, nitrați și alte substanțe chimice menite a le menține mirosul, culoarea și gustul mult timp și care cresc riscul de cancer. 

Care sunt cele mai sănătoase opțiuni?

Citește continuarea pe csid.ro!