Cat de sigure sunt seifurile de la hotel (Video)

Apropo.ro / 07.09.2011, 12:34
Neglijenta unui angajat poate duce la pagube majore intr-un hotel, dupa cum se poate vedea si in clip-ul de mai jos unde un turist afla cu stupoare ca seiful sau poate fi deblocat cu un cod extrem de simplu, format numai din tasta zero.

Cei care calatoresc des si isi pun in seiful hotelului obiectele de valoare sunt foarte dependenti de „cheful” unui agent de securitate.

Un turist a descoperit cu stupoare, dupa ce a uitat codul sau la seif, ca agentul de securitatea a folosit un sir de zero-uri pentru a i-l debloca.

Seifurile de hotel pot avea doua coduri de deblocare, unul fiind cel introdus de catre turist iar cel de-al doilea apartine securitatii hotelului, menit sa intervina in cazuri speciale pentru deblocare.

Agentul de securitate este insarcinat cu alegerea unui cod destul de complex, care sa nu poata fi nimerit din cateva incercari si, ca la orice parola, acesta ar trebui schimbat periodic.

In cazul de fata, turistul a constatat ca agentul de paza, extrem de neglijent, a introdus un cod format numai din cifra zero pentru a-i debloca seiful, ridicand astfel o problema la care multi nu s-au gandit niciodata.

Tags: