Cât plătești pentru polița RCA, dacă îți expiră în septembrie

Apropo.ro / 20.09.2012, 11:00
Cât plătești pentru polița RCA, dacă îți expiră în septembrie
Aproximativ 500.000 de polițe RCA expiră în septembrie, iar șoferii sunt nevoiți să-și înnoiască asigurarea obligatorie. Află cât te costă o poliță RCA.

Plata unei polițe obligatorii de asigurare RCA se face în funcție și de vârsta conducătorului. Tarifele minime la RCA ar trebui să fie cu cel puțin 50% peste nivelul actual, potrivit calculelor efectuate de asociația brokerilor.

„Societățile de asigurare aleg să mențină prețurile pentru polițele RCA la un nivel scăzut, deoarece piața este foarte competitivă. În acest mod, asigurătorii încearcă să-și păstreze clienții și cota de piață”, consideră Cristian Fugaciu, directorul general al Marsh.

rca

De exemplu, un șofer cu vârsta de 35 de ani, posesor al unui autoturism cu o capacitate cilindrică de 1.400 cm cubi, plătește 390 de lei pentru o poliță încheiată pe o perioadă de un an la Euroins sau Astra, dar tariful ajunge până la 785 lei în cazul Generali, potrivit datelor centralizate de portalul rca-ieftin. ro

Diferențele de preț sunt și mai mari în cazul șoferilor mai tineri, întrucât aceștia sunt considerați mai riscanți. Astfel, în cazul unui șofer cu vârsta de 25 de ani tariful pentru asigurarea unui autovehicul cu o capacitate cilindrică de 1.400 de centimetri cubi variază de la 512 lei pe an, la Carpatica, la 1.940 de lei, la Allianz-Țiriac. Diferențe semnificative de prime de la o categorie de vârstă la alta sunt înregistrate și în cadrul aceleiași companii.

Citește mai multe detalii despre polițele RCA, pe ZF.ro