Cât te costă să-ţi cânte vedetele la petrecere! Smiley percepe tarife de export!

De: Cătălina Matei / 11.09.2014, 11:31
Cât te costă să-ţi cânte vedetele la petrecere! Smiley percepe tarife de export!
Se pare că lucrurile merg din ce în ce mai bine în industria muzicală, cel puţin din punct de vedere al tarifelor pe care artiştii noştri le percep pentru un concert. Câţi bani câştigă într-o seară? De la 1.000 de euro în sus! Iar preţul cerut de cântăreţii noştri poate depăşi şi suma de 10.000 de euro! Cine este cel mai “scump” cântăreţ de la noi? Aflaţi din cele ce urmează…

Artiştii de la HaHaHa Production sunt printre cei mai bine cotaţi cântăreţi din România, dacă privim cu atenţie tarifele pe care le percep pentru o cântare. Şi cum toamna este plină de baluri ale bobocilor de liceu şi de facultate, există cereri din plin. Şi oferte pe măsură! Iată ce preţuri se practică în acest sezon.

Dacă am face un clasament al celor mai scumpi cântăreţi de la noi, în special din rândul celor care au semnat cu HaHaHa Production, pe locul I se situează chiar patronul casei de discuri. Smiley cere un onorariu de 10.500 de euro pe un concert organizat pentru o petrecere corporatistă sau un eveniment de amploare.

Foto: Facebook

Dacă vorbim de un recital într-un mall, tariful scade la 10.000 de euro şi poate ajunge la 7.500 de euro pentru un spectacol în aer liber. Iar pentru elevi şi studenţi există şi o ofertă specială: 5.500 de euro pentru Balul Bobocilor. Acelaşi preţ îl cere şi pentru o cântare în club. Pe lângă toate acestea, dacă este vorba despre deplasări în ţară, se adaugă diurna de 50 de lei / om pentru 16 persoane, transportul – 3,2 lei / km şi cazarea: două camere duble, două camere single şi o cameră triplă la hotel de 4 stele.

Preţurile pe care Andreea Bănică, care este totodată şi soţia impresarului Lucian Mitrea, le solicită pentru petrecerile şi evenimentele mari variază între 3.300 şi 4.500 de euro. Pentru un eveniment în mall, suma ajunge la 3.000 – 4.000 de euro. La fel şi în cazul unui concert în aer liber.

Foto: Facebook

Iar dacă bobocii de liceu sau de facultate îşi doresc să o audă cântând la Bal, tariful este de 2.500 – 3.000 de euro. Bineînţeles, că la aceste sume se adaugă diurna dansatorilor şi a mebrilor bandului, transportul şi cazarea în aceleaşi condiţii ca la Smiley.

Alex Velea este şi el unul dintre cei mai căutaţi cântăreţi de la noi. Astfel, companiile plătesc pentru un recital de-al său la un party între 3.500 şi 4.000 de euro, un concert în mall costă între 3.000 – 4.000 de euro, acelaşi preţ fiind solicitat şi pentru un spectacol outdoor. Iar la Bal, Alex cântă pe 2.500 – 3.500 de euro.

Foto: FotoPublimedia / Silviu Matei

În plus, se adaugă diurna de 50 de lei / persoană pentru echipa formată din 10 oameni, transportul (1,8 – 3,6 lei – km) şi cazarea: 5 camere duble la un hotel de 4 stele.

Ruby “Stinge Lumina” şi aprinde distracţia la petrecerile de firmă pentru 1.600 de euro, iar în mall tariful este cu 100 de euro mai puţin. Pentru un concert în aer liber, suma ajunge la la 1.400 de euro, iar atmosfera de la Balul Bobocilor o asigură tot pentru 1.400 de euro.

Foto: Facebook

Cântăreaţa are o echipă formată din 4 persoane, care sunt plătite cu 50 de lei / om, iar transportul ajunge la 1,6 lei / km. Cât despre cazare, artista solicită două camere single şi o cameră dublă.

Dacă cei mai mulţi cântăreţi au tarife diferenţiate în funcţie de locaţie şi tipul evenimentului, în cazul lui CRBL lucrurile sunt fixe.

Foto: Facebook

El percepe aceeaşi sumă, indiferent dacă este vorba despre o petrecere, un bal sau un concert în aer liber: 2.500 de euro. Diurna este aceeaşi ca la ceilalţi (50 de lei / om pentru 6 persoane), transportul de 2 lei / km şi cazarea – patru camere duble la hotel la 4 stele.

În cel priveşte pe Adi Sînă (Akcent), tarifele pornesc de la 2.500 de euro pentru evenimentele de amploare şi ajung la 2.200 de euro pentru un recital în club sau la Balul Bobocilor.  

Diurna se păstrează, transportul ajunge la 1,5 lei / km, iar pentru cazare Adi solicită două camere duble şi o cameră single la hotel de 4 stele.