Cat trebuie sa astepte un angajat pana la promovare?

Apropo.ro / 21.10.2011, 12:30
Cat trebuie sa astepte un angajat pana la promovare?
Un studiu PayScale arata ca barbatii sunt mai bine platiti decat femeile, iar o avansare ar trebui sa aiba loc, in functie de merite, dupa doi ani de zile petrecuti in cadrul unei corporatii.

Un expert in recrutare a explicat pentru incont.ro ca „vechimea si varsta pot juca un rol destul de important in momentul promovarii si pot avea impact atat pozitiv, cat si negativ in promovare”.

„In discutia cu angajatorul, angajatul nu trebuie sa ezite sa intrebe: ‘Tu ce ma vezi facand in etapa urmatoare?‘, pentru ca indrumarea sefului direct, si mai apoi sprijinul sau, sunt foarte importante”, a explicat pentru incont.ro Cristina Popescu, manager al agentiei de recrutare Qpas.

Sunt situatii in care poate promova dupa sase luni de la angajare si situatii in care promoveaza dupa 3-4 ani de activitate intr-o companie. Este nevoie de timp pentru ca angajatul sa se integreze si sa evolueze sanatos. Consider ca promovarea poate veni dupa un an si jumatate, doi ani de la angajare. Performanta individuala este factorul cel mai important, urmeaza atitudinea angajatului si dorinta acestuia de a se dezvolta si nu in ultimul rand, structura angajatorului trebuie sa permita o avansare”, a precizat managerul companiei de recrutare.

Penelope Trunk, expert in cariera si fondatoare a trei start-up-uri, ii sfatuieste pe toti cei care asteapta un semn de la angajatori. „Nu sunt de parere ca toata lumea merita o promovare si o crestere de salariu doar pentru ca lucreaza de ceva timp intr-o companie. Daca ti-ai petrecut ultimii trei ani intr-o organizatie, probabil ca astepti ca in cel de-al patrulea an sa aiba loc o avansare, nu? De ce crezi asta neaparat? Daca vrei sa promovezi, trebuie sa inveti in permanenta si sa-ti imbunatatesti abilitatile”, spune aceasta, citata de Business Insider.

Citeste mai multe detalii despre promovarea la locul de munca, pe incont.ro