Cătă Dum vine din Anglia pentru marea finală ”iUmor”: ”Pentru o oră de material bun lucrez şi un an, doi”

Apropo.ro / 16.05.2018, 10:35
Cătă Dum vine din Anglia pentru marea finală ”iUmor”: ”Pentru o oră de material bun lucrez şi un an, doi”
Aflat la a doua apariţie pe scena ”iUmor”, Cătă Dum şi-a câştigat de această dată locul în marea finală ”iUmor” de pe 27 mai, de la ora 20.00, la Antena 1. Cătă Dum, în vârstă de 29 de ani, a revenit în acest sezon tocmai din Anglia, unde lucrează la o firmă de curierat, deoarece, spune el, încă mai are glume bune de spus. ”Nu ştiu dacă vă mai amintiţi de mine: prostul care a căzut...”, le-a spus Cătă juraţilor, neputând să ignore momentul din sezonul 2 în care s-a împiedicat şi a căzut la ieşirea din scenă. În numărul său de stand-up, Cătă a povestit despre joburile pe care a fost nevoit să le accepte pentru a face rost de bani, iar amintirile sale au provocat hohote de râs la ”iUmor”.

Şi Mihai Bendeac a avut numai cuvinte de laudă, în timp ce Delia i-a mărturisit că a apreciat sinceritatea poveştii lor. ”Nu a părut un număr de spectacol pe care abia aştepţi să îl termini, a fost implicat emoţional”, a spus Delia, astfel că Dum a primit toate voturile juraţilor, dar şi cele mai multe voturi ale telespectatorilor în aplicaţia ”iUmor”.

Cătă mărturiseşte că pentru materialul necesar unei ore de spectacol lucrează chiar şi un an sau doi, însă calitatea acestuia nu e singurul garant al succesului. ”Cea mai mare temere înainte de a intra pe scena a fost ca nu voi avea energia potrivită pentru numărul meu de stand-up, dar am reuşit să o găsesc. În ceea ce priveşte finala, deocamdată nu cred că ar trebui să câştig, pot spune asta abia dupa ce îmi dau numărul în finală, depinde cum iese, dacă o să iasă bine, atunci am să cred că trebuie să câştig. Un spectacol se contureaza în timp, în general mă inspir din întâmplări reale, la care mai adaug nişte “condimente” ca să şlefuiesc gluma. O oră de material bun de stand-up, durează cam 1-2 ani, ca să prindă un contur frumos”, spune Cătă Dum.

Deşi telespectatorii au decis că acesta merită să facă parte dintre finaliştii celui de-al cincilea sezon, acesta a găsit tocmai în familie un critic. ”Fratele meu, comediant, m-a criticat un pic pentru faptul că am avut emoţii prea mari pe scenă, iar mama a spus că mă primeşte înapoi acasă şi că nu trebuie să mai pun bani la rate”, povesteşte finalistul ”iUmor”.

Cea mai îndrăgită emisiune de umor din România se apropie de finalul celui de-al cincilea sezon. Duminică, 20 mai, telespectatorii vor putea revedea cele mai tari momente marca ”iUmor”, iar duminică, 27 mai, de la ora 20.00, în marea finală, românii vor afla cine este câştigătorul din acest sezon! Irinel şi Diana, Andrei Gîrjob, Sevi şi Francesca, Bogdan Zloteanu, Isabela Iacupovici, Renata Cilan, Mihaela Buhuş, Dan Cîrstea, Andrei Cojocaru, Cătă Dum şi Dan Ţuţu sunt cei care se luptă de această tată pentru marele premiu. Finala ”iUmor” va fi înregistrată, însă votul telespectatorilor se va face live, după ce fiecare dintre câştigătorii celor 11 ediţii îşi va prezenta numărul pregătit.
Dacă în audiţii aceştia aveau nevoie de două dintre voturile juraţilor pentru a ajunge la vot în aplicaţia ”iUmor”, în marea finală, concurenţii trebuie să îi convingă pe toţi trei, altfel sunt eliminaţi. În seara difuzării marii finale, publicul telespectator va putea vota interpretarea concurenţilor într-un interval de 20 de minute pentru a decide prin votul prin  SMS la 1313 (numai în reţelele mobile VODAFONE, ORANGE, TELEKOM) marele câştigător, care va pleca acasă cu marele premiu în valoare de 20.000 de euro.