Cătălin Botezatu: “Cea care mă va duce la altar va fi o femeie frumoasă!”

Apropo.ro / 16.08.2012, 10:51
Cătălin Botezatu: “Cea care mă va duce la altar va fi o femeie frumoasă!”
Din toamnă, un nou sezon “Next Top Model” va începe la Antena1. Cătălin Botezatu va fi din nou în centrul atenţiei şi va alege modelul perfect. Intre timp, vine să ne povestească despre dragoste, femei, preţul succesului şi carieră, dar şi despre statutul de burlac.

– Incepe un nou sezon „Next Top Model”. Alte fete, destinaţii, filmări… Ce aduce nou acest sezon?

„Next Top Model” s-a transformat într-un adevărat fenomen în România, iar noul sezon confirmă încă o dată acest lucru. Anul acesta, la castingul naţional şi cel din Republica Moldova am avut surpriza să vedem un număr incredibil de manechine. Peste 20.000 de fete s-au prezentat la casting, tinere care au dorinţa şi o parte din ele şi datele necesare pentru a construi o carieră de succes în domeniu. Sezonul acesta a venit şi cu o mare provocare. Deoarece fetele sunt extrem de frumoase, iar cele care au calităţi reale pentru această profesie au venit într-un număr foarte mare la casting, selecţia a fost mai dificilă, a trebuit să fie extrem de riguroasă. 100 de fete au ajuns în selecţia finală, iar dintre ele cu foarte mare greutate am ales 16 pentru marea finală.

Bote– Ce fac fostele câştigătoare de la „Next Top Model”. Lucrează în domeniu, câştigă bine, ţii legătura cu ele? De care ai rămas cel mai apropiat?

Faptul că „Next Top Model” este un show de succes se reflectă şi în joburile pe care le au nu doar finalistele, ci toate concurentele care au participat. La „Next Top Model 1”, din 12 concurente, 10 lucrează în domeniu, la „Next Top Model 2” din 16, 13 concurente lucrează, acest lucru însemnând nu numai contracte în România, ci şi în afara graniţelor în oraşe precum Milano, New York sau alte metropole ale lumii. Au avut zeci de editoriale în reviste din Coreea, China şi Turcia şi prezentări peste hotare. ţin legătura cu o parte dintre ele, cel mai mult cu Emma, Laura şi Sandra. Sandra chiar a fost surpriza şi revelaţia sezonului trecut, ajungând să lucreze poate mai mult decât câştigătoarele. A făcut videoclipuri, în România a participat la evenimente de modă, în străinătate la Săptămâna Modei de la New York, în Turcia a avut zeci de shootinguri şi editoriale foto şi lista este foarte mare. Toate lucrează foarte mult. Next Top Model nu este doar un reality show, ci este o rampă de lansare, participantele ajungând să devină manechine celebre şi să câştige foarte mulţi bani.

– Cum arată modelul perfect pentru tine?

Trebuie să aibă 1,76 – 1,80 înălţime, iar ca dimensiuni 88 maxim 90cm, 58 maxim 60cm şi 90-91cm pe şold, păr lung şi un aspect fizic plăcut al feţei, un chip care să poată fi modelat de fiecare designer după conceptul său.

– In afară de „Next Top Model” ce mai pregăteşte Cătălin Botezatu?

Am o vară foarte plină. Tocmai am participat la Summer Fashion Festival, chiar cu manechine Next Top Model, o provocare pentru ele având în vedere că podiumul era lung de 60 de metri. Pregătesc noi colecţii şi până în septembrie voi avea foarte multe evenimente. Pe 17 august voi participa din nou la Summer Fashion Festival cu o colecţie, iar pe lângă prezentări filmez în continuare Next Top Model. Va fi o perioadă în care nu va exista vacanţă nici la atelier, nici la fabrică, se va lucra la foc continuu pentru a realiza colecţiile necesare pentru filmările Next Top Model.

– De ce ai afirmat că eşti cel mai nefericit om? Mulţi te invidiază pentru viaţa pe care o ai şi pentru luxul în care trăieşti!

Lumea cataloghează după aparenţele jobului. Este adevărat că trăiesc într-o lume frumoasă, strălucitoare, însă această lume frumoasă cere şi multe sacrificii. îmi pot permite să ajung peste tot, dar viaţa mea personală are de suferit datorită timpului şi energiei investite în tot ceea ce fac pe plan profesional. Ajung să aleg între profesie şi viaţa personală. Eu am ales profesia. De multe ori încerc să-mi umplu inclusiv timpul liber cu aspecte ce ţin de munca mea pentru a nu mă gândi că sunt o persoană singură. Sunt multe momentele când vreau să mă bucur de lucrurile simple, să nu-mi controlez gesturile, să nu mă gândesc că sunt în atenţia publică. E o onoare pentru mine să fiu recunoscut, dar nu mai am intimitate. Vreau să mă plimb la apus de soare de mână cu cineva fără să mă gândesc că voi fi recunoscut. Un om care are o viaţă de persoană publică înţelege, iar pentru cei care îşi doresc acest lucru trebuie să ştie că de multe ori satisfacţiile sunt doar la vedere, în spate pot fi multe sacrificii şi insatisfacţii. îmi doresc să pot împărtăşi experienţele mele, momentele de tristeţe sau de bucurie cu cineva, însă nu am însă cu cine. Nu le poţi avea pe toate.

Botezatu– Ce îi lipseşte totuşi lui Cătălin Botezatu? Plăteşti acum preţul celebrităţii?

Preţul celebrităţii înseamnă preţul vieţii personale, al intimităţii.

„A fost frumos ce s-a întâmplat, poate ar fi la fel dacă ar mai exista o şansă”

– Nu te-ai săturat de statutul de burlac?

Nu. Am în jurul meu persoane, din această lume văzută de mulţi frumoasă, care au ajuns mai devreme sau mai târziu la divorţ sau dacă nu au ajuns la divorţ rămân împreună de dragul copiilor sau al lumii, însă trăiesc vieţi separate. Nu vreau aşa ceva. Nu cred în căsătorie, în acel act de la primărie. Nu e necesar un act fericirii într-un cuplu, ci trebuie să existe o serie de aspecte ce ţin de fiecare persoană în parte şi de modul de funcţionare al relaţiei. Pentru mine e vorba despre înţelegere, de permisivitate şi de acea capacitate de a face monotonia să dispară. Dacă intervine monotonia, relaţia moare.

– Se-aude că Bianca Drăguşanu e singură acum, fără iubit. Nu te-ar tenta o împăcare cu ea?

Se aud multe, dar nu. Presa încearcă să ne aducă împreună sau să scoată subiecte din confruntări gratuite. Bianca e o persoană specială, dacă va avea nevoie de ceva, telefonul meu e mereu deschis. Ea ştie că poate conta pe ajutorul meu. Dacă este singură, acest lucru o priveşte doar pe ea. A fost frumos ce s-a întâmplat, poate ar fi la fel dacă ar mai exista o şansă, însă din perspectiva amândurora cred că nu… dar orice este posibil.

„Am fost îndrăgostit, însă s-a terminat acum câteva luni, din cauza mea”

– Care ar fi femeia potrivită pentru tine, din lumea mondenă, care te-ar putea aduce în faţa altarului?

Sunt foarte multe femei frumoase şi deştepte în România, sunt femei pe care le admir. Fără a pune problema de a merge la altar, strict din punct de vedere al admiraţiei, dintre femeile-persoane publice le pot menţiona pe Simona Gherghe, admiraţia mea pentru ea nu mai e un secret pentru nimeni sau pe Loredana Groza, o femeie extraordinară, o femeie cameleon, care se transformă tot timpul. Mai sunt femei pe care le admir, femei care nu au o profesie în atenţia publică. Sunt multe femei frumoase în România, iar cea care mă va duce la altar va fi o femeie frumoasă, nu voi fi ipocrit să spun că acest lucru nu contează, însă pe lângă frumuseţe sunt mereu necesare şi alte calităţi.
Catalin Botezatu

– Esti îndrăgostit acum? Ai o relaţie?

Am fost îndrăgostit, însă s-a terminat acum câteva luni, din cauza mea. încerc să o aduc înapoi, nu ştiu dacă voi reuşi pentru că e vina mea şi îmi asum acest lucru.

– Esti designer! Dar cum eşti tu când mergi la shopping? Devastezi magazinele sau eşti cumpătat? Ce predomină cel mai mult în dressingul tău?

Sunt foarte selectiv în alegerea hainelor, iar shoppingul mă relaxează. în dressingul meu predomină accesorii, pantofi, am sute de perechi, bijuterii, ceasuri. Am câteva dressinguri în locaţii diferite, de dimensiuni foarte mari.

– In ultima vreme, problemele de sănătate îţi dau bătăi de cap. Ce-ţi recomandă medicul? Ii respecţi sfaturile?

Problemele de sănătate au apărut pe fondul faptului că muncesc foarte mult. îmi spun să mă odihnesc, dar nu pot. Dacă eu mă opresc, opresc un întreg angrenaj după mine, de la business la emisiuni. Toţi acei oameni s-ar opri, iar eu nu pot face acest lucru. Există multe persoane faţă de care sunt responsabil. Dacă voi avea parte de o lovitură mai grea din punct de vedere al sănătăţii, atunci voi lua măsuri. însă cineva acolo sus mă iubeşte şi îmi permite să muncesc.

– Ce destinaţii de vacanţă ai ales pentru vara asta? Prin ce locuri exotice mai pleci şi cu cine?

Nu voi merge nicăieri vara aceasta. în ultimii patru ani nu am avut de fapt vacanţă, am mers în Cambodgia şi Vietnam, dar tot pentru prospecţie. Pentru mine vara este cel mai aglomerat sezon din punct de vedere profesional. Anul acesta cred că până în decembrie nu va exista vacanţă, iar atunci voi merge pe o insulă pentru a mă relaxa sau pentru a face diving sau voi alege o destinaţie unde să călătoresc, să descopăr culturi noi.

Dana Popa