Cătălin Botezatu, critic în privinţa arestării Elenei Udrea. ”Măsurile luate sunt puţin cam drastice”

De: Alexandra Necsoiu / 16.10.2018, 09:49
Cătălin Botezatu, critic în privinţa arestării Elenei Udrea. ”Măsurile luate sunt puţin cam drastice”
Cătălin Botezatu a criticat decizia autorităţilor cu privire la arestarea Elenei Udrea, la doar câteva săptămâni după ce a devenit mamă. Designerul susţine că este ”inuman” şi că ”măsurile luate sunt puţin cam drastice”.
 
 
„Îmi pare foarte rău pentru ea, pentru mine Elena Udrea este un om minunat. Soţul Elenei Udrea este un fost manechin de-al meu. Sunt puţin trist pentru ceea ce se întâmplă. Până la proba contrarie, există prezumţia de nevinovăţie, indiferent ce ar fi făcut, eu nu judec, nu sunt în stare să fac asta, doar organele abilitate vor face asta, dar la sfârşit, totuşi, este o femeie, trebuie tratată ca o femeie, mai nou ca o mamă, şi consider că, totuşi, măsurile luate sunt puţin cam drastice“, susţine Cătălin Botezatu, potrivit Cancan.
 
Designerul este de părere că despărţirea de copilul ei este ”inumană” şi consideră că arestul la domiciliu ar fi fost o decizie mai bună.
 
„Indiferent ce ar face o femeie nu poţi s-o înlături de lângă copilul de numai două săptămâni. Nu este atât de periculoasă, ca mamă putea fi lăsată la un arest preventiv, domiciliar, măcar până îşi rezolva problema asta atât de necesară unui copil în primele luni de viaţă. Nu poţi despărţi un nou născut de mamă, nu poate să-l crească tatăl. Am auzit versiunea aia că mergea tatăl acolo unde este arestată să ia lapte, e inuman. Animalic“, a continuat designerul.
 
Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute de INTERPOL în Costa Rica, direct de pe stradă. Fostul Ministru al Turismului, care a devenit mamă pentru prima oară, are dreptul să-şi vadă fiica de două ori pe zi, dar nu a solicitat acest lucru. În centrul în care este reţinută, există şi o cameră maternă pentru a-şi petrece timp cu copilul ei. Potrivit presei locale, deţinutele au voie să-şi alăpteze bebeluşul de două ori pe zi.