Cătălin Botezatu, sfaturi pentru seara de Revelion!

Apropo.ro / 28.12.2012, 09:00
Cătălin Botezatu, sfaturi pentru seara de Revelion!
Unul dintre cei mai apreciaţi designeri de la noi, Cătălin Botezatu, ne–a oferit câteva sfaturi despre ce ţinute ar trebui să purtăm de Crăciun şi, în mod special, de Revelion.

Pentru doamne, rochia neagră rămâne la putere, iar domnii vor fi mereu eleganţi şi nu vor da greş dacă optează pentru celebrul tuxedo sau smoking şi sacourile din catifea! Cât despre Bote, se pare că anul acesta va petrece sărbătorile în ţară, alături de cei dragi şi cu gândul la persoana iubită!

-Cum ar trebui să se îmbrace doamnele şi domnişoarele de Revelion?

În primul rând, de sărbători şi de Revelion trebuie ţinut foarte mult cont de locul în care faci aceste sărbători pentru că dacă faci un Crăciun undeva la munte, edenic, la o cabană, categoric că nu trebuie să fii penibil, sau penibilă să te îmbraci cu rochie de seară, sau ceva de genul, te poţi îmbrăca şi poţi fi elegantă de Crăciun, de exemplu, la o doamnă, cu un blug, cu un pantof cu toc, în interior vorbind, cu un top care să aibă ceva mici paiete, dar cu un pluovăr, pentru că totuşi eşti la munte. Dacă nu, dacă chiar e o cabană, cabană în adevăratul sens al cuvântului, atunci e recomandat să mergi îmbrăcat aşa cum te simţi bine, confortabil, să fii lejeră în mişcare, şi să poţi efectiv să traversezi spiritul Crăciunului nu neapărat încorsetată în rochii lungi cu trenă pentru că, repet, vei fi penibil. Dacă e vorba de Revelion, atunci cu siguranţă în fiecare noapte dintre ani trebuie să fii specială sau special, dacă mergi la un restaurant sau într-un oc cu fiţe, eticheta se impune. Şi când spun etichetă mă refer la un anumit dress-code, la o rochie lungă întotdeauna pentru femei, rochia neagră te va scoate din orice impas, o rochie neagră simplă, pe un toc înalt, la care poţi asocia nişte perle, cu siguranţă te va scoate din orice încurcătură, vei reuşi să fii întotdeauna elegantă şi rafinată!

Catalin Botezatu

-Dar pentru un loc de fiţe, ce ţinută ai recomanda?

Dacă vrei să fii specială şi e un loc extrem de somptuos, categoric o rochie cu trenă, atenţie, nu neapărat foarte colorată pentru că este iarnă şi chiar dacă se poartă non culorile alb şi negru totuşi dacă trebuie să punem culori deschise iarna, e delicat. Ce este de recomandat în cazul Revelionului, un must-have sunt blănurile, capele din blană, gulerele sau eşarfele din blană, vor da un plus de eleganţă, rafinament şi nu în ultimul rând de opulenţă, dacă blana este naturală.

– Bărbaţii pentru ce anume ar trebui să opteze?

La bărbaţi, deşi pare mai simplu, e la fel de complicat ca şi la femei, pentru că există un brand, de la celebrul tuxedo sau smoking până la sacourile din catifea cu revere de mătase, totul este posibil, atenţie, chiar dacă nu aveţi un costum sofisticat, dacă îl veţi asorta la un pantof elegant, cu siguranţă veţi ieşi în evidenţă.

– Care este totuşi recomandarea ta de bază pentru Crăciun şi Revelion?

Recomandarea mea pentru Crăciun şi Revelion este aceea de a vă îmbrăca cum vă simţiţi mai bine şi să fiţi lejeri. Ceea ce nu recomand niciodată este , mai ales femeilor, în noaptea dintre ani să se schimbe, să fie penibile şi să -si schimbe a doua rochie, este cel mai urât lucru ca la o petrecere, un eveniment, o nuntă, botez, orice, să vii după o anumită oră cu altă rochie, dacă ţi s-a întâmplat ceva, un necaz, ţi s-a rupt rochia, cineva te-a călcat pe trenă, da, dar să-ţi schimbi rochia în mod demonstrativ este categoric o notă de proastă educaţie!

– Care sunt tendinţele în modă în 2013? Ce culori se vor purta?

2013 este un an ofertant, începând, cum spuneam mai devreme, de la non -culorile alb şi negru, este un an plin de culoare, un an în care culorile tari, fosforescente, neon, vor fi vedete cel puţin ale primăverii şi verii, dar şi foarte multe imprimeuri, veţi vedea foarte multe geometrii, foarte multe tribale, dar asta trebuie să vorbim după ce vine primăvara, că e cam devreme acum.

Catalin Botezatu

-Ce faci de Revelion? Unde ţi-ai propus să petreci şi cu cine?

Este pentru prima oară când nu o să plec din ţară după mulţi-mulţi ani, probabil că am să petrec la Bamboo! Voi petrece prin muncă, pentru că e locul în care îmi desfăşor o parte din activitatea mea şi mă voi ocupa de buna dispoziţie a oamenilor.

– Cine o să-ţi fie alături?

Cu prietenii, atât!

– Atât? Nimeni drag sufletului tău? Alături de iubită?

Cine îmi este drag este departe, este foarte departe!

– Până la sfârşitul anului mai ai vreo prezentare importantă?

Mai am încă trei acţiuni caritabile! De curând m-am întors de la Balul Vienez de la Timişoara, organizat de Fundaţia Balul Vienez în asociere cu United Way, una dintre cele mai mari asociaţii umanitare din lume. Am avut şansa acolo să cunosc prinţi, contese şi ducese, venite din toată lumea pentru acest bal extrem de bine organizat în celebrul Palat Baroc din Timişoara, unde încă o dată am fost alături de oameni, am făcut în aşa fel încât în această lună să particip la foarte multe acţiuni caritabile. Am venit de la Târgul Mureş înainte de Timişoara, iar pe 15 decembrie voi avea încă o prezentare, tot în scop caritabil la Iaşi în celebrul ansamblu Mall Palace din Iaşi.

Bote

– Unde o să mergi să te relaxezi după sărbători? Într-o vacanţă exotică cum obişnuieşti?

Nu ştiu dacă anul ăsta voi avea timp de vacanţă pentru că după sărbători voi începe imediat „Burlacul 4” şi „Next Top Model 4”.

Dana Popa