Cătălin Botezatu, vacanţă în junglă!

De: Nicoleta Nicolae / 21.12.2011, 12:00
Cătălin Botezatu, vacanţă în junglă!
Cătălin Botezatu a primit cadou de ziua lui de la Triptailor, croitorul de călătorii, o vacanţă în Cambodgia şi Vietnam. Timp de zece zile, designerul s-a relaxat şi a explorat teritorii noi.

Botezatu a făcut peste 4000 de fotografii şi intenţionează să scrie un jurnal de călătorie. „A fost una dintre cele mai frumoase vacanţe din viaţa mea!”, a declarat el. În Hanoi s-a plimbat pe motocicletele tradiţionale ricşa, experimentând viaţa de zi cu zi a localnicilor şi a vizitat Mausoleul Ho Chi Min şi Pillar Pagoda. Pe traseul spre Halong, a vizitat şi impresionanta Thap Pagoda, apoi a făcut o plimbare de o zi şi o noapte cu barca spre minunatele insule din Halong Bay, considerate monumente naturale UNESCO.

Cu numeroasele sale stânci pline de mister, aceste insule ascund legenda unui dragon care, conform crezului localnicilor, încă mai trieşte în adâncuri. Se spune că acest peisaj cu stâncile solitare în mijlocul apei l-a inspirat pe James Cameron pentru a crea decorul fascinant al peliculei Avatar. Cătălin a pornit apoi cu autobuzul spre Da Nang, unde a vizitat Cham Museum, apoi şi-a continuat traseul pe la Cloudy Pass, spre orasul imperial Hue. Acest oras a fost capitala Vietnamului mai bine de 140 de ani.

Designerul nu a ratat nici mormantul împăratului Tu Duc şi Thien Mu Pagoda. A urmat Saigon cu tunelurile din Cu Chin, care au fost săpate in timpul războiului din Vietnam. Aceste tuneluri reprezentau un sistem subteran pentru deplasarea secretă pe o suprafaţă de aproximativ 200 kilometri. „Din Saigon în Siem se zboară cu avionul. Oraşul este localizat la doar câţiva kilometri de centrul culturii Khmer – Angkor. Am mers la templele de la Roluos, Anlagen Lolei, Preah Ko şi Bakong. Acesta a fost ridicat in jurul anului 881 şi este dedicat zeitei Shiva.
Apoi, la templul Bayon, care este un templu buddist, cu influenţe de cosmogonie hindusă. Acesta este poziţionat în centrul Angkor Thom. Am fost fascinat de templul Angkor Wat. Este o construcţie absolut fabuloasă care se reflectă perfect în apă. Ţi se taie răsuflarea la vederea lui”, a declarat Cătălin Botezatu.

„Ca să vad Est Mebon şi Preah Khan, două temple aflate în densitatea junglei, am mers opt kilometri pe jos. În acea zonă a filmat Angelina Jolie pentru Tomb Rider.
A fost o excursie fascinantă pe care îmi doresc să o fac de ani de zile. Timpul însă nu mi-a permis până acum. Am văzut şcoli plutitoare, ferme de porci plutitoare, copii ale căror animale de companie erau crocodilii şi serpii, am trăit 10 zile într-o alta lume şi m-am întors împlinit sufleteşte având şansa să vad asemenea minunăţii”, a adăugat Cătălin Botezatu.