Cătălin Măruţă – O oră pe zi, live, la PRO TV!

Apropo.ro / 16.09.2007, 00:00
Cătălin Măruţă - O oră pe zi, live, la PRO TV!
Ştim că din toamna aceasta vine la PRO TV. O să ne conecteze la cele mai tari evenimente din lumea divertismentului, o să ne aducă vedetele pe care le iubim şi nu numai. Oameni ca noi, care au poveşti senzaţionale, ”şi care nu suferă de sindromul covorului roşu” vor fi faţă în faţă cu el. N-o să-l vedem, în nici un caz, la costum şi cravată şi, din cînd în cînd, o să-şi ia la întrebări, în direct, iubita... Cu alte cuvinte, în fiecare după-amiază, de luni pînă vineri... Cătălin Măruţă.

– Care a fost momentul în care te-ai decis să vii la PRO TV?
Am primit oferta de la PRO TV în timp ce mă aflam la Costineşti. Evident, o astfel de hotărîre n-o poţi lua într-o clipă, răspunsul nu putea fi dat pe loc. Am primit propunerea la telefon, apoi ne-am văzut, ne-am plăcut… şi uite aşa am ajuns la acest interviu!

– După această decizie, ai plecat în vacanţă. Unde?
Am plecat o săptămînă în Grecia, în insula Rhodos. Îmi doream de mult să ajung acolo şi simţeam nevoia unei vacanţe care să mă revigoreze pentru un nou început. Acum, realizez că am făcut şi eu, în sfîrşit, plajă la propriu! Vara aceasta, n-am avut concediu, nici măcar o zi. De la începutul lui iulie şi pînă la sfîrşitul lui august, am făcut emisiuni zilnic.

– Ai mai părăsit o dată TVR şi te-ai întors. Nu ai avut reticenţe să părăseşti din nou instituţia publică?
Sigur că uşor nu mi-a fost să plec, cum nu mi-a fost uşor nici prima oară. Însă, din principiu, nu refuz schimbările, mai ales cînd le consider o provocare pentru mine, pentru profesia mea. Televiziunea este un loc de muncă, la fel ca oricare altul. Trăim într-o perioadă în care nimeni nu iese la pensie de acolo de unde şi-a început activitatea.

– În noul show vorbeşti prepon­derent tot despre muzică?
Nu numai. Va fi o emisiune de divertis­ment în care publicul va fi conectat la cele mai proaspete evenimente: lansări, noi colaborări muzicale şi nu numai, întîlniri cu vedetele iubite de public. Aşadar, nu voi renunţa la a aborda lumea muzicală, mai ales că muzica românească şi o parte dintre vedetele ei oferă subiecte inepuizabile. Şi am de gînd, în mod special, să vorbesc cu oameni obişnuiţi, care au făcut lucruri neobişnuite şi care nu suferă încă de ”sindromul covorului roşu”.

– Cu ce o să te îmbraci?
Pot să spun cu ce n-o să mă îmbrac în nici un caz: cu costum şi cravată. Nu e genul meu. Mă simt bine în ţinute sport. Cît despre stilul meu de abordare, acesta va rămîne acelaşi, n-a omorît pe nimeni pînă acum, chiar dacă unii invitaţi nu s-au simţit tocmai în largul lor în emisiunile mele. Dar asta e o altă poveste. Invitaţii mei, indife­rent dacă vor fi vedete sau nu, vor avea un punct comun: ceva interesant de spus despre ei, despre viaţa lor.

– Ce ţi-a spus Andra cînd ai hotărît să faci acest pas?
Andra mă susţine, ca de obicei, şi am încredere în părerile ei, pentru că şi ea face foarte bine ceea ce face, într-o meserie care presupune expunere şi notorietate.

– Pe ea o s-o inviţi în emisiune?
Da.

– În ultima perioadă ai fost extrem de ocupat. De cînd n-ai mai ajuns acasă, la părinţii tăi?
Nu mai fusesem de trei luni acasă, aşa că, după ce s-a terminat ”Plaja lui Măruţă”, mi-am luat trei zile libere ca să îmi văd părinţii. Foarte puţin, pentru lungile absenţe, dar suficient încît să-mi luminez sufletul cu dragostea lor. Şi ei mă susţin necondiţionat şi au încredere în deciziile mele. Întotdeauna mi-au acordat încrederea şi libertatea totală de a alege.

– Care a fost recordul personal de vorbit în direct?
Am făcut numai emisiuni live. Ani de zile de emisiuni zilnice live, dimineaţa şi seara, inclusiv pe perioada verii, cu pauze de 2-3 săptămîni. Recorduri? Nu ştiu. Orele sînt aproape incalculabile. La PRO TV, show-ul va fi în direct şi va avea o oră. Nici nu ştiu dacă aş putea să accept realizarea unei emisiuni înregistrate. Nu m-aş simţi eu însumi.

– Intri pe intervalul orar pe care a fost Teo. Cît de dificil este pentru tine?
Nu există ”intervalul orar al lui Teo”. Există PRO TV şi există o grilă de programe.