Cătălin Măruţă şi Iulian Moga – Poliţişti încurcă-lume în Un film SIMPLU

Apropo.ro / 01.12.2008, 00:00
Cătălin Măruţă şi Iulian Moga - Poliţişti încurcă-lume în Un film SIMPLU
Pe 9 decembrie, la PRO TV, vedem “Un film SIMPLU”. Lung-metrajul se concentrează pe o singură zi din vieţile extrem de agitate ale lui Smiley, CRBL, Omu Negru, Piticu şi Francezu. În scenă intră firesc atît Cătălin Măruţă cît şi Iulian Moga, în chipul poliţiştilor Cătălin Mînuţă şi Iulică Moca. Mînuţă e superiorul, iar Moca - adjunctul. Şi ambii vor să cureţe lumea de infractorii apăruţi în poveste!

Cătălin Mînuţă
Deţinătorul adevărului

Experimentează pentru prima oară în viaţă un rol într-un lung-metraj. Este agentul Cătălin Mînuţă, sigur pe el că ştie să le facă pe toate. “Siguranţa de sine, fără nici o logică, îl aruncă în cele mai penibile situaţii. Plecînd de la iluzia că se află în posesia adevărului, Mînuţă acţionează în consecinţă. Evident, va urma o serie de încurcături, unele dintre ele foarte haioase”, îşi descrie prezentatorul emisiunii “Happy Hour” personajul din “Un film SIMPLU”.

După acest prim rol, Măruţă e convins că “niciodată nu trebuie să spui niciodată”. În aproape tot filmul îl vedem îmbrăcat în celebra uniformă albastră, dar şi în costume care amintesc de moda anilor ’70. Apropo de ţinute, de cîteva ori după ce a plecat de pe platouri, Măruţă a rămas îmbrăcat în uniformă.

“Am mers şi pe la cîteva uşi să văd dacă mă recunoaşte lumea. Finalul era, invariabil, un hohot de rîs. Nu am prea avut şanse să şi păcălesc!”, povesteşte Cătălin. Cu toatea aces­tea… “Cînd am văzut prima oară imaginile cu mine în rol de poliţist, m-am gîndit, mă credeţi sau nu, că rolul mi se… potri­veşte!”.

Şi tocmai din acest motiv, Măruţă nu exclude ca şi telespectatorii “Happy Hour” să îl vadă, în direct, îmbrăcat în poliţist. “Abia aştept reacţia publicului!”. Însă cine a rîs cel mai tare pe platouri cînd el a apărut în chip de om al legii? “Toată lumea. Nici nu ştiam dacă să mă bucur sau să mă îngrijorez…”, comentează simpaticul prezentator.

Iulică Moca Novice,
narcisist şi dornic de acţiune

A regizat pînă acum peste 100 de videoclipuri. Acum însă, experimentează şi el meseria de actor. “Iniţial, mi-aş fi dorit să regizez acest film, apoi mi s-a propus să joc. Am acceptat ca să văd cît de bun sînt! În plus, am avut privilegiul de a fi Second Unit Director (regizor secund – n.r.)”.

“Iulică Moca este un personaj pe care am încercat să-l fac cît mai amuzant. Un poliţist novice, puţin narcisist, dornic de acţiune şi de a curăţa lumea de infractori. Problema e că a văzut prea multe filme de acţiune. Eu i-am creat tot felul de gesturi şi acţiuni şi abia aştept premiera să văd cum a ieşit acest personaj”, spune Iulian Moga. În timpul filmărilor, acesta nu s-a putut abţine să nu discute prieteneşte cu regizorul filmului, Tommy Gatsoulis, în privinţa jocului actoricesc şi a modului de filmare. “Nu le-aş numi sfaturi, ci discuţii normale, avînd în vedere că amîndoi sîntem regizori”.

Care sînt însă diferenţele între turnarea unui videoclip (la care Iulian este expert) şi a unui film de lung-metraj? “Un videoclip are 4 minute, iar un lung-metraj – o oră şi jumătate! Sînt multe diferenţe, de la dramaturgie la racord. În cazul filmului, lumea trebuie să înţeleagă povestea, să se regăsească în personaje, pe cînd la videoclip nu ai nici o barieră. Nu interesează pe nimeni dacă faci săritură peste ax. Dacă ai un videoclip cu poveste, atunci e bine să respecţi tot limbajul filmic, dacă nu, trebuie să ai imagini frumoase şi să arate bine artistul”.

Revenind la lung-metrajul despre viaţa trupei Simplu, Iulian Moga spune că şi atunci cînd nu filma a plecat prin oraş îmbrăcat în poliţist şi cu maşina poliţiei. “Puteam să fac şi arestări”, glumeşte el.

Măruţă: “Cînd eram mic, mă jucam de-a poliţistul, dar nu mi-am dorit să fiu poliţist mai mult de o zi-două. Pe vremea aceea, mă atrăgea mult mai mult visul de a deveni aviator”

Cum e Măruţă ca actor?

“Îmi cerea mie sfaturi despre cum să joace. Pînă la urmă, cred că a jucat mai bine decît mine. Eu m-am axat mai mult pe jocul lui decît pe al meu!”, dezvăluie Iulian Moga