Catalog cu muzica lui Michael Jackson, furat de hackeri

De: Gabriela Voicu / 05.03.2012, 11:00
Catalog cu muzica lui Michael Jackson, furat de hackeri
Pirații cibernetici au lansat un atac asupra companiei Sony, în cadrul căruia au furat un catalog muzical semnat Michal Jackson, în valoare de peste 250 de milioane de dolari.

Un catalog muzical cu piesele lui Michael Jackson, a cărui valoare depășește 250 de milioane de dolari, a fost furat de pirații cibernetici. Grupul Sony Music se confruntă astfel cu cea de-a doua problemă majoră de securitate a datelor sale informatice în mai puțin de un an.

Pirații cibernetici au descărcat peste 50.000 de fișiere muzicale, în cadrul celui mai amplu atac cibernetic organizat vreodată asupra unei companii muzicale.

În urmă cu un an, grupul Sony Music a plătit 250 de milioane de dolari pe drepturile de exploatare pe o perioadă de șapte ani a pieselor lui Michael Jackson.

Michael Jackson și Madonna

Cântărețul american, care a murit în iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, a înregistrat numeroase duete – nelansate pe piață – cu o serie de artiști de seamă, precum Freddie Mercury și rapperul Will.i.am, membru în grupul Black Eyed Peas.

În aprilie 2011, datele personale provenind de la peste 77 de milioane de pasionați de jocuri au fost furate, după ce site-ul Sony’s Playstation Network a fost atacat de pirații cibernetici. Acest atac a provocat grupului Sony pagube financiare de peste 168 de milioane de dolari și i-a afectat serios reputația.

Atacul cibernetic prin care a fost furat catalogul lui Michael a compromis și cataloagele muzicale ale altor artiști aflate în posesia grupului Sony, vizând inclusiv piese lansate de Jimi Hendrix, Paul Simon, Olly Murs, Foo Fighters și Avril Lavigne.