Cate Blanchett va primi cea mai înaltă distincţie atribuită de British Film Institute

De: Nicoleta Nicolae / 28.08.2015, 10:32

Cate Blanchett va primi cea mai înaltă distincţie atribuită de British Film Institute
Actriţa australiană Cate Blanchett va fi recompensată cu cea mai înaltă distincţie atribuită de British Film Institute - BFI Fellowship - la gala de decernare a premiilor ce vor fi acordate la London Film Festival, pe 17 octombrie, informează variety.com.


Filmul „Truth”, cu Cate Blanchett şi Robert Redford în rolurile principale, va avea premiera britanică în aceeaşi seară. Inspirat din romanul „Truth and Duty” de Mary Mapes, filmul prezintă deciziile dificile luate de romancieră, fost jurnalist la CBS News, şi Dan Rather, producător al emisiunii „60 Minutes”, dar şi riscurile pe care cei doi jurnalişti au acceptat să şi le asume, atunci când au decis să difuzeze un anumit reportaj despre preşedintele George W. Bush.

Cate Blanchett va fi prezentă în festival şi cu filmul „Carol”, de Todd Haynes, în care joacă rolul unei soţii captive într-o căsnicie lipsită de iubire şi care se îndrăgosteşte de o tânără, interpretată de Rooney Mara. BFI Felloship este o distincţie acordată unor personalităţi din industria cinematografică, în semn de recunoaştere a contribuţiei deosebite pe care acestea le-au avut la dezvoltarea şi promovarea industriei filmului şi a celei de televiziune.

 În 2014, BFI Fellowship a fost atribuită cineastului britanic Stephen Frears. Distincţia a revenit în 2013 actorului Christopher Lee, în 2012 regizorului Tim Burton şi actriţei Helena Bonham Carter, iar în 2011 actorului şi regizorului Ralph Fiennes. Printre personalităţile care au primit acest premiu la ediţiile anterioare ale London Film Festival se află Al Pacino şi Mel Brooks.