Câte calorii conține dieta zilnică a unui luptător de sumo!

De: Carmen Ulian / 07.02.2015, 13:00
Cu toții suntem uimiți de impozanța luptătorilor de sumo, sportul național japonez. Iată meniul lor zilnic care îi ajută să crească mari și fioroși.

Ciudat lucru să vedem niște oameni așa de mari având în vedere că majoritatea cetățenilor japonezi sunt slăbuți și drăguți. De kilograme în plus nici vorbă.

Cei care aleg să urmeze o carieră de luptător de sumo profesionist urmează un regim special. Sub toată acea masivitate se ascund pachete de mușchi, deși nu ai crede asta la prima vedere.

Greutatea ideală a unui luptător de sumo este undeva între 180 și 270 de kilograme. Pentru a face acest sport este nevoie de putere, flexibilitate și o dietă adecvată… și multe antrenamente.

papa sumo

Dieta unui luptător de sumo conține 20.000 de calorii, cu mult peste dieta unui bărbat obișnuit care are nevoie de 2.500 calorii pe zi. Cele 20.000 de calorii le iau din două mese pe zi.

Ziua unui luptător de sumo începe de la 4-5 dimineața cu antrenamente și exerciții. Micul dejun nu este servit, ci se face antrenamentul. Abia pe la ora 11, înfometați, se pun la masă. Au destul apetit pentru meniul de 10.000 de calorii care conține o tocană cu pește, legume, carne și tofu. Toate în porții mari.

Alături de tocană, sportivii servesc și 5-10 boluri de orez și se hidratează cu ceva doze de bere.

După această masă copioasă are loc siesta. Somnul de după-amiază este esențial, iar această pauză are cam până la 4 ore. Metabolismul lor încetinește, iar ceea ce au consumat la masă se depune acolo unde trebuie.

sumo

La finalul zilei, luptătorii de sumo mai servesc o masă copioasă. Proteinele și caloriile fac magii cu organismul lor, iar în următoarea dimineață se vor trezi în putere și dornici de antrenamente.