Câte sute de miliarde valorează Turnul Eiffel?

Apropo.ro / 23.08.2012, 17:00
În topul celor mai valoroase monumente din Europa, din punct de vedere al costului, se află Turnul Eiffel. Vezi cât costă!

Structura metalică înaltă de 324 de metri din Paris, Franța – Turnul Eiffel a fost numită cel mai valoros monument din Europa – 546.616 miliarde de dolari.

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel

Frumusețea pariziană este și una dintre cele mai vizitate atracții turistice din lume, anual fiind admirat de peste 7,1 milioane de turiști.

Colosseum-ul din Roma, Italia, se află pe poziția a doua și a fost evaluat la suma de 114.408 miliarde de dolari. Amfiteatrul atrage anual 4 milioane de turiști.

Coloseumul din Roma, Italia

Colosseum-ul din Roma, Italia

Pe locul al treilea se află Catedrala Sagrada Familia din Barcelona, Spania, unde Gaudi nu și-a terminat lucrarea, cu 112.819 miliarde de dolari.

Catedrala Sagrada Familia din Barcelona, Spania

Catedrala Sagrada Familia din Barcelona, Spania

Locul patru este ocupat de Catedrala Domo din Milano, Italia, un monument gotic ce a fost ridicat în aproape șase secole și care este a patra catedrală ca mărime din lume și cea mai mare din Italia. Ea valorează 103.285 miliarde de dolari.

Catedrala Domo din Milano, Italia

Catedrala Domo din Milano, Italia

Cel mai valoros monument al Marii Britanii este considerat Turnul Londrei, cu vârsta de 1000 de ani, ce a fost evaluat la 88.984 miliarde de dolari. Peste 2 milioane de vizitatori sunt atrași anual de locație. El ocupă poziția cinci în clasament.

Turnul Londrei

Turnul Londrei

Pe locul al șaselea se află Muzeul Prado din Madrid, Spania, cu o valoare estimată la 73.094 miliarde de dolari.

Muzeul Prado din Madrid, Spania

Muzeul Prado din Madrid, Spania

Locul șapte este acordat pentru ansamblul de pietre de la Stonehenge, Wiltshire, UK, care este estimat la 13,188 miliarde de dolari.

Stonehenge, Wiltshire, UK

Stonehenge, Wiltshire, UK

În acest top și-ar putea face loc și Casa Albă, monumentul american fiind evaluat la 101.696 miliarde de dolari.