Câte-un pic-nic-nic, până n-o mai rămânea nimic!

De: Dragos Tanase / 12.07.2012, 16:20
Câte-un pic-nic-nic, până n-o mai rămânea nimic!
Ca să nu mai rămân repetent și anul ăsta la activități în aer liber am hotărât să mergem în camping, peste weekend, cu cățel și purcel, dar pentru că eu nu știam nici în ce direcție crește iarba verde și nici cum se întinde foaia de cort așa încât să nu te plouă în bască, m-am lipit de un grup de români, cu experiență în viața la cort.

Că întotdeauna, atunci când plecăm de acasă, ne-am asigurat că luat doar strictul necesar astfel pe lângă două corturi, „că dacă se strică unul”, am mai luat patru saci și două saltele pneumatice de dormit.

[…] Ajunși cu o mică întârziere, de patru ceasuri, pentru că „chiar așa, n-ai mers 10 ani și acum mă grăbești!”, la locul unde avem să ne petrecem următoarele 18 ore, am început să descărcăm, iar pe la patru după-masă ne-am apucat să întindem cortul, operațiune extrem de simplă, astfel că în nici două ore am reușit să intersectez cele două bețe pentru suport și să ridic coliba.

[…] A doua zi dimineață am plecat la pescuit de unde m-am întors cu o poză în care m-am imortalizat singur cu un superb exemplar de aproximativ 100 de grame, pe care l-am găsit mort pe mal și mi l-am agățat în undiță să le fac în ciudă chitroșilor ăia cu care eram.

Citește întreaga povestire, în „Jurnalul unui român în State, în criză și în budă”, pe kmkz.ro