Câte zeci de mii de euro lua „Zâna” de la TVR!

De: Dragos Tanase / 27.03.2014, 17:00
Lucia Hossu-Longin, autoarea serialului "Memorialul durerii" de la TVR 1, a dezvăluit ce sume fabuloase a negociat Andreea Marin cu Televiunea Publică. Este vorba de zeci de mii de euro!

Oare a câștigat mai mult decât Andreea Esca, ținând cont de mitul legat de salariul acesteia? Totuși, salariul prezentatoarei Știrilor Pro TV a rămas confidențial, pe când la cealaltă Andreea, Marin, fostă Bănică, am aflat suma.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Ea ar fi obținut pentru doar 4 ediții, în total, suma de 64.000 euro. Mai mult, ea ar fi cerut 80.000 de euro!

Andreea Esca

Cel puțin așa sună dezvăluirile Luciei Hossu-Longin, care face parte din Consiliul de Administrație al TVR: „Andreea Marin primea 16.000 de euro, doar onorariul ei pe săptămână… Conținutul emisiunii nu justifica banii. Ne-am opus la sumele exorbitante cerute de Andreea Marin… 20.000 de euro e mult. Am votat pentru proiectul ei, dar am avut multe observații și am cerut reducerea banilor. Cifra de 16.000 de euro pe ediție e oficială, iar când a fost redusă la 12.000 de euro pe ediție, ea a plecat. S-a dorit divertisment de calitate, dar după primele ediții s-a văzut că nu era chiar ce se aștepta”.

De altfel, chiar dacă au fost investiți foarte mulți bani în emisiunea prezentată de Andreea Marin, „Prețuiește viața”, aceasta nu a avut audienta impusă de conducere.

Lucia Hossu-Longin

În replică la afirmațiile Luciei Hossu-Longin, Andreea Marin susține că realizatoarea TV este departe de adevăr: „Declarația doamnei e stupefiant de departe de adevăr, pare o reacție a unui om supărat pe ceea ce trăiește în propria instituție, dar cum noi nu am avut niciun contact profesional direct, mi-e imposibil să o înțeleg. Interesant e ca sumele «oficiale» vehiculate de diverse persoane cu funcții de conducere în TVR diferă de la o declarație la alta și fiecare susține că cifra să e cea reală. Mi-e greu să înțeleg intențiile celor care fac astfel de afirmații neadevărate, cert e ca acestea sunt menite să știrbească o reputație pe care am clădit-o cu multă seriozitate, studiu și dăruire în această muncă timp de 20 de ani. O emisiune ca «Prețuiește viața!», care a salvat vieți și a dezbătut subiecte sociale bine documentate, transformând destine, e simplu «divertisment»? Nimic de comentat. Cert e că face un mare deserviciu prin declarațiile sale televiziunii publice…”