Catedrala Mantuirii Neamului, sora mai mica a Casei Poporului

Apropo.ro / 26.06.2009, 16:03
Catedrala Mantuirii Neamului, sora mai mica a Casei Poporului
Catedrala Mantuirii Neamului va avea 110 metri inaltime si va fi asigurata impotriva seismelor

Peste cativa ani Bucurestiul ar putea fi cunoscut si dupa cea de-a doua constructie monumentala: Catedrala Mantuirii Neamului.

La intalnirea reprezentantilor BOR cu arhitectii a fost adusa o macheta, care in proportie de 90% va fi cea dupa care va fi construit locasul de cult. Lucrarile de constructie ar putea incepe la sfarsitul anului.

Catedrala Mantuirii Neamului va avea o inaltime de 110 de metri, cat un bloc cu 30 de etaje, va fi asigurata impotriva cutremurelor de peste 8 grade pe scara Richter si va avea o suprafata de 38.000 de metri patrati, adica de zece ori mai mica decat Casa Poporului.

Cladirea va avea trei etaje subterane si doua deasupra solului, 12 lifturi, 250 de locuri de parcare subterane si doua spatii de cazare, totalizand 500 de locuri. De asemenea, lacasul va avea trei altare si un pridvor care va ramane deschis zi si noapte.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica, a spus ca lucrarea ar putea costa aproape 400.000 de milioane de euro, bani in care sunt incluse finisajele, sculptura si pictura. Catedrala ar putea fi terminata in sase, sapte ani, constructorii estimand ca trei ani ar fi necesari pentru "lucrarea la rosu".

Citeste mai mult despre Catedrala Mantuirii Neamului, la Mediafax.

Â