Cathedral Plaza, la un pas de a fi demolată

Apropo.ro / 10.09.2012, 09:20
Cathedral Plaza, la un pas de a fi demolată
Tribunalul Dâmbovița a decis desființarea construcției Cathedral Plaza, din strada General Berthlot din București, întrucât s-a construit fără autorizație legală.

Dacă într-adevăr o instanță judecătorească s-a pronuntat cu privire la obligarea Primăriei Generale a Capitalei de a dispune anumite măsuri în legătură cu clădirea fără a cita măcar Millennium Building Development (MBD), vom verifica circumstanțele în care o asemenea hotărâre judecătorească a putut fi emisă fără respectarea celui mai elementar drept la apărare al proprietarului clădirii„, a declarat Robert Rosu, avocatul Millennium Building Development. „In orice caz, o sentința pronunțată într-un asemenea cadru procesual nu este opozabilă MBD„, a mai spus avocatul.

De altfel, Tribunalul Dâmbovița nu a dispus demolarea Cathedral Plaza, ci obligă Primaria Generală a Capitalei să emită un act administrativ prin care să dispună anumite măsuri în legătură cu clădirea. Orice astfel de act administrativ va fi atacat de MBD, în concordanța cu drepturile sale legale.

Prin urmare, contrar afirmațiilor Arhiepiscopiei Romano-Catolice, lupta în instanță este departe de a se fi încheiat, iar Millennium Building Development a obținut deja o victorie la Tribunalul Neamț, care a respins o cerere de demolare formulată de arhiepiscopie.

Citește mai multe detalii despre demolarea Cathedral Plaza din București, pe Mediafax.ro