Câți bani poți pune la ciorap?

De: Marian Andrei / 17.07.2013, 16:40
Câți bani poți pune la ciorap?
Poliția americană a descoperit la un californian care se întorcea dintr-o călătorie făcută în Mexic nu mai puțin de 128.547 de dolari ascunși... în ciorapi!

Antonio Rakigjija, în vârstă de 51, se întorcea împreună cu fiul său dintr-o călătorie de afaceri de câteva ore din Mexic. La punctul de frontieră, polițiștii i-au intrebat dacă au ceva de declarat, însă ambii au negat că ar avea asupra lor vreun bun care ar fi sub incidența legilor.

Din nefericire, cei doi uitaseră pe bancheta din spate o jachetă în buzunarul căreia se afla un recipient care conținea marijuana, remarcat imediat de polițiști în timpul efectuării controlului de rutină.

Luaț serios la întrebari, Antonio Rakigjija a recunoscut că ascundea în ciorapi o sumă de bani, pe care intenționa să o declare, dar că nu a mai făcut acest lucru pentru că „i s-a distras atenția” atunci când polițiștii au descoperit marijuana.

Cei aproape 130.000 de dolari au fost confiscați iar Rakigjija a fost inculpat pentru „contrabandă cu bani cash”.

Cu toate acestea, Rakigjija a contestat confiscarea și a făcut cerere pentru returnarea banilor, argumentând că are nevoie de ei pentru funcționarea companiei sale de importuri, plata ratelor la casă și pregătirea nunții fiicei sale.