Cati din proaspetii „doctori” romani isi merita pe bune aceasta titulatura?

Apropo.ro / 08.09.2011, 09:24
Cati din proaspetii
Tara noastra trece prin restructurari majore ale sistemului de invatamant iar unul dintre cei mai importanti pasi este corelarea competentelor cu pozitiile obtinute de cei care lucreaza in sistem.

Universitatile au devenit in ultimii ani cetati inchise unde numirile in functie si promovarile se faceau dupa gradul de rudenie sau dupa cadoul inmanat si nu dupa numarul de lucrari stiintifice publicate la nivel international.

Starea actuala a universitatilor si a sistemului de invatamant a scazut dramatic interestul profesorilor romani de a realiza articole stiintifice care sa fie publicate in reviste de specialitate, care sa fie recunoscute pe plan international conform standardelor ISI.

Unul dintre cele mai controversate proiecte din Legea educatiei a readus in atentie problema „fabricilor de diplome” care au transformat in ultimii ani 17.743 de romani in „doctori” (in perioada 2007-2011) ceea ce rezulta ca anual au iesit pe piata muncii peste 3.500 de tineri posesori ai celor mai inalte calificari oferite de invatamantul romanesc.

Cititi mai multe despre valoarea titulaturilor din invatamantul superior romanesc pe ZF.ro.