Câți dintre români obișnuiesc să mintă în CV-uri

Apropo.ro / 29.09.2013, 16:00
Câți dintre români obișnuiesc să mintă în CV-uri
Serviciile de verificare a trecutului profesional al angajaților și candidaților dezvăluie un procent de 90% de discrepanțe între CV-uri și experiența reală a acestora

Serviciile de verificare a trecutului profesional al angajaților și candidaților dezvăluie un procent de 90% de discrepanțe între CV-uri și experiența reală a acestora, potrivit Mindt, prima companie românească ce oferă servicii de background screening în România.

12 companii au ales să apeleze la servicii de verificare a trecutului profesional al angajaților și candidaților pentru poziții precum mecanici, juniori în marketing, asistenți, programatori, specialiști în resurse umane, analiști date, manageri, CFO și nu numai.

Cele mai frecvente exagerări din CV-urile românilor, întâlnite în peste jumătate din cazuri, se referă la perioada angajării. Unul dintre motivele pentru care mulți candidați exagerează în acest mod este prejudecata că vor primi bile negre din partea angajatorilor pentru inactivitate. Alte neconcordanțe se referă la anul absolvirii universității sau denumirea postului ocupat. Cele mai grave sunt însă situațiile în care compania la care candidatul susține că a lucrat neagă experiența profesională a acestuia (3% din cazuri).

Citește mai multe detalii despre minciunile dintr-un CV, pe BusinessMagazin.ro