Câți utilizatori de internet sunt în lume?

De: Marian Andrei / 12.10.2012, 12:20
Câți utilizatori de internet sunt în lume?
Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor a prezentat raportul "Măsurarea societății informaționale, 2012" în care face public, alături de alte date statistice, numărul de utilizatori de internet din lume.

Raportul anual, care arată evoluția accesului, utilizării și a competențelor în domeniul ITC în 155 de țări, arată că anul trecut, aproximativ 2,3 miliarde de oameni din întreaga lume – adică o treime din cei șapte miliarde de locuitori ai Terrei – au folosit internetul.

„Am văzut rate de creștere de două cifre în majoritatea domeniilor ITC, în special în țările în curs de dezvoltare, ceea ce este promițător”, a declarat Susan Teltscher, seful diviziei agenției de date.

Această creștere a fost permisă de scăderea prețurilor și un mai mare acces la serviciile de banda largă mobilă, care permit utilizatorilor să navigheze pe internet de pe telefonul mobil, este concluzia studiului.

În ceea ce privește telefonia mobilă, același studiu arată că numărul de abonamente de telefonie mobilă a depășit șase miliarde anul trecut, dintre care un miliard se găsesc numai în China, aceeași cifră urmând să fie atinsă și de India, anul acesta.