Catinca Roman – Cu graţie, inclusiv despre nereuşite

Apropo.ro / 09.06.2008, 00:00
Catinca Roman - Cu graţie, inclusiv despre nereuşite
Catinca ne trezeşte în fiecare dimineaţă cu matinalul de la Romantica. Recunoaşte însă că munca în televiziune a fost pentru ea o conjunctură favorabilă, după ce se ocupase suficient timp exclusiv de modă. Pentru vara aceasta, are în minte o colecţie excentrică şi astfel se reîntoarce oarecum la prima ei pasiune. Firesc, ne-a dat şi cîteva idei vestimentare pentru anotimpul cald. Dar proiectele ei nu se opresc aici. Se mută din Bucureşti pentru fiica ei în vîrstă de 9 ani şi pentru o “grădină mare cu flori”.

– Care e secretul să fii proaspătă în fiecare dimineaţă?
Îmi încep fiecare dimineaţă aprinzînd un beţişor parfumat şi punînd muzică. După care urmează ritualul băii. O trezesc pe fetiţa mea şi ne organizăm împreună pînă în momentul în care ea îşi ia micul dejun şi eu plec spre televiziune.

– Cum s-a schimbat viaţa ta de cînd ai obţinut un job constant la TV?
Înainte, eram pasăre de noapte. Acum, mă trezesc foarte devreme şi adorm tot devreme.. Din nefericire, am extraordinar de puţin timp pentru mine.

– Cînd o să mai vedem o prezentare de modă cu semnătura ta?
Pentru vara aceasta, am un proiect de modă de care nu vreau încă să vorbesc foarte mult. Va fi interesant şi nonconformist.

– Cum ne propui să abordăm această vară din punct de vedere vestimentar?
Vă propun să vă îmbrăcaţi hippy. Este extrem de la modă şi avantajează foarte multe persoane. Rochii înflorate, blugi largi, accesorii supradimensionate, ochelari de soare cu rame groase, pălării şi sandale cu platformă. Este o modă care îţi pune foarte bine în valoare feminitatea şi, totodată, este şi foarte comodă. Culorile vii sînt, de asemenea, importante. Eu realizez şi emisiunea “Meriţi să fii cineva” şi ajut telespectatoarele să îşi schimbe look-ul. O să vedeţi şi în această emisiune cîteva sugestii.

– Cum arată garderoba ta?
Îmi plac mixurile de materiale, de texturi şi de stiluri. Mă străduiesc să mă îmbrac colorat pentru că ador culorile, dar nu îmi reuşeşte mereu. Îmi place să mă îmbrac feminin, rochia este piesa vestimentară preferată… În acest moment, garderoba mea este haotică. Am avut perioade în care nu am mers absolut deloc la shopping şi perioade în care am cumpărat compulsiv, lucru pe care nici o femeie nu trebuie să îl facă. În general, este bine să mergi la cumpărături cu mintea limpede şi eventual cu o listă cu obiecte vestimentare care îţi lipsesc sau care ţi-ar putea completa garderoba.

“Nu mi-am găsit partenerul care să mă suporte”

– Fiica ta vine cu tine la serviciu?
Calina are 9 ani şi a venit în ultimele şase luni de două ori cu mine la Romantica. Sigur că, însoţindu-mă la televiziune, putem petrece mai mult timp împreună. Dar consider că este foarte important pentru un copil să aibă un program bine stabilit şi să îl respecte. Cînd a venit cu mine la Romantica, fetiţa mea era în vacanţă.

– Care a fost motivul principal pentru care ai vrut să te muţi din Bucureşti?
Voiam de mult să mă mut. Dar cea mică începuse clasa I şi mama mi-a fost de mare ajutor… Sînt însă de părere că fiecare trebuie să aibă un locuşor al lui. Deşi îmi este foarte drag, Bucureştiul a devenit un oraş insuportabil, prea poluat, aglomerat, cu oameni stresaţi. Are o energie negativă şi mult prea puţină verdeaţă. Această mutare va necesita o mobilizare logistică mai complicată, dar cred că merită din toate punctele de vedere, mai ales pentru Calina. Viaţa ei va fi total schimbată – şi cînd spun asta mă refer la calitatea vieţii: va avea curte, aer curat, grădină cu flori.

– Pînă acum, ce vis nu ţi s-a împlinit?
Nu am reuşit să îmi găsesc încă partenerul care să mă suporte în asemenea măsură încît să construim o relaţie durabilă, în aşa fel încît să îi pot oferi Calinei o celulă familială clasică pe care o consider, totuşi, cea mai indicată, chiar dacă ea nu e întotdeauna formată din părinţii biologici.