Catolicii sărbătoresc Paștele!

Apropo.ro / 31.03.2013, 11:30
Catolicii sărbătoresc Paștele!
Credincioșii catolici serbează duminică Paștele, cu cinci săptămâni înaintea ortodocșilor, acesta fiind cel mai mare interval între sărbătoarea Învierii Domnului la cele două Biserici.

După ce au participat la comemorarea intrării solemne a lui Isus în Ierusalim, în Duminica Floriilor, credincioșii romano-catolici comemorează Patima și Moartea Domnului, în timpul Săptămânii Sfinte, și se pregătesc să-l întâmpine pe Cristos Cel Înviat.

Paștele, indiferent de data la care este sărbătorit, reprezintă cea mai mare sărbătoare a creștinilor.

Credincioșii catolici serbează duminică Paștele

Doi ani la rând, în 2010 si 2011, Paștele a fost sărbatorit în aceeasi zi de toți creștinii – ortodocși, catolici, greco-catolici, evanghelici și reformați, dar și de cei din cultele neoprotestante.

Următorul an în care Paștele va fi din nou sărbătorit în aceeași zi, respectiv la 20 aprilie, de ortodocși și catolici va fi 2014.

Numele sărbătorii vine de la cuvântul „pesah” al vechilor iudei, care înseamnă „trecere”.

Mai întâi, cuvântul a desemnat trecerea sau aducerea lumii de către Dumnezeu dintru neființă întru ființă, iar apoi, trecerea poporului israelian, scăpat de la moarte prin sângele mielului pascal, din robia egipteană la libertatea deplină.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro!