Cauzele decolorării părului vopsit

De: Cristiana Trifu / 06.09.2018, 16:28
Cauzele decolorării părului vopsit
Ştiai că peste 65% dintre femei îşi vopsesc părul? Prin urmare, serviciile de îngrijire a părului vopsit au devenit esenţiale. În plus, doamnele sunt curioase să afle care sunt cele mai bune produse pentru menţinerea culorii, deoarece îşi doresc să-şi păstreze culoarea vibrantă a părului cât mai mult timp. Aflăm de la specialiştii System Professional care sunt cauzele decolorării părului vopsit.

Cauzele decolorării părului vopsit

1. CUPRUL
De fiecare dată când ne spălăm părul, metalele mici (cuprul în mod specific) din apă pot genera radicali liberi. Acest lucru se declanşează prin razele UV, care astfel provoacă deteriorarea cheratinei, proteina de bază a părului. Procesul de oxidare din timpul colorării, afectează suprafaţa cuticulei şi reduce luminozitatea culorii părului.

2. APA
Un factor important pentru pierderea prospeţimii culorii este apa. Dar nu atât de mare precum şamponul. Părul este higroscopic, ceea ce înseamnă că absoarbe şi pierde umiditatea din mediul înconjurător. Când ne spălăm părul, el va absorbi apă, va creşte în diametru, ceea ce face părul mai sensibil, predispus la deteriorare şi la pierderea moleculelor de culoare

3. LUMINA UV
O altă cauză a decolorării părului este soarele. În special lumina UV care reacţionează în mod direct cu părul şi are consecinţe negative. Acest lucru şi alţi factori dăunători precum clorul din apă, apa sărată a mării, utilizarea echipamentelor de styling şi de uscare, contribuie la pierderea pigmenţilor de culoare. Regula: pe un păr sănătos culoarea rezistă timp îndelungat. Pe măsură ce părul este mai poros, moleculele de culoare sunt mai puţin ancorate în păr.