Cazierul fiscal se amâna

Apropo.ro / 04.01.2002, 15:30
Cazierul fiscal se amâna
Intrarea în vigoare a Ordonanței Guvernului privind organizarea și funcționarea cazierului fiscal, prevazuta prevazuta pentru 1 ianuarie, a fost amînata, iar prevederile actului normativ vor fi aplicate dupa 60 de zile de la data aprobarii sale prin lege, informeaza un


Intrarea în vigoare a Ordonanței Guvernului privind organizarea și funcționarea cazierului fiscal, prevazuta prevazuta pentru 1 ianuarie, a fost amînata, iar prevederile actului normativ vor fi aplicate dupa 60 de zile de la data aprobarii sale prin lege, informeaza un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice remis, joi, agenției MEDIAFAX.

Modificarea datei de intrare în vigoare a prevederilor ordonanței a fost necesara ca urmare a prelungirii procedurilor parlamentare de aprobare a actului normativ.

Comisia pentru buget, finanțe și banci a Camerei Deputaților a formulat cererea ca faptele înscrise în cazierul fiscal sa fie aprobate de Parlament și incluse în legea de aprobare a ordonanței, exercitîndu-se astfel un control parlamentar asupra acestora, se precizeaza în comunicat.

Potrivit OG 75/2001 privind organizarea și funcționarea cazierului fiscal, acesta urmarește ținerea evidenței persoanelor fizice și juridice, precum și a asociaților, acționarilor și reprezentanților legali ai persoanelor juridice care au savîrșit fapte sancționate de legile financiare, fiscale și vamale sau care privesc disciplina financiar-fiscala.

Cazierul fiscal este organizat de catre Ministerul Finanțelor și direcțiile finanțelor publice județene, în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, precum și pentru întarirea administrarii impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat de catre contribuabilii cu risc ridicat.

Prevederile OG 75 se aplica faptelor constatate prin acte încheiate începînd cu data de intrare în vigoare a ordonanței, chiar daca faptele au fost comise într-o perioada anterioara. În prezent, Ministerul Finanțelor lucreaza la elaborarea normelor metodologice de aplicare a ordonanței.

Sursa: Mediafax

Tags: