Cazinou din Mexic atacat si incendiat – 53 de morti

Apropo.ro / 26.08.2011, 09:47
Cazinou din Mexic atacat si incendiat - 53 de morti
Cel putin 53 de persoane au murit ieri in urma unui incendiu declansat dupa ce un cazinou din localitatea Monterrey, din nordul Mexicului, a fost atacat.

Procurorul statului Nuevo Leon a a afirmat ca atacul a fost comis de sase barbati care au ajuns la cazinou cu doua vehicule. Dupa comiterea atacului, cei sase au incendiat cazinoul cu ajutorul unor lichide inflamabile.

Directorul Protectiei Civile locale, Jorge Camacho, a afirmat ca este posibil ca, auzind exploziile, persoanele aflate in interiorul cazinoului sa se fi refugiat in toalete si in birouri, in loc sa iasa din cladire, deoarece nu si-au imaginat ca incendiul se va extinde atat de rapid.

Pompierii au reusit sa stinga incendiul abia dupa patru ore, fiind nevoiti sa sparga zidurile cladirii pentru a ajunge la etajele superioare.

Presedintele mexican, Felipe Calderon, a condamnat atacul, intr-un mesaj publicat in contul sau de Twitter. „Cu profunda consternare, imi exprim solidaritatea cu Nuevo Leon si victimele acestui act aberant de teroare si barbarie”, a afirmat el.