Cazul Dossey a fost clasat

Apropo.ro / 15.01.2002, 08:17
Cazul Dossey a fost clasat
Parchetul de pe lînga Tribunalul Brasov a hotarît neînceperea urmaririi penale a portarului ghanez, concluzionînd ca "aranjamentul în meciul cu FCM Bacau din turul acestui campionat nu poate fi dovedit" Sesizîndu-se din oficiu în urma declaratiilor portarului Ibrahim Dossey, care afirmase


Parchetul de pe lînga Tribunalul Brasov a hotarît neînceperea urmaririi penale a portarului ghanez, concluzionînd ca „aranjamentul în meciul cu FCM Bacau din turul acestui campionat nu poate fi dovedit”

Sesizîndu-se din oficiu în urma declaratiilor portarului Ibrahim Dossey, care afirmase într-un interviu difuzat de ProTV ca în sezonul trecut jucatorilor brasoveni li s-a cerut sa piarda meciul cu FCM Bacau, Politia judeteana a demarat o ancheta proprie. Biroul anticoruptie din cadrul IJP a finalizat dosarul în urma cu cîteva zile, predîndu-l Parchetului de pe lînga Tribunalul Brasov. „Politia a înaintat dosarul complet în cazul Dossey, care era cercetat pentru coruptie si luare de mita. Toate declaratiile jucatorilor au fost predate, iar Parchetul urmeaza sa dea o solutie”, a spus Ioan Naghi, purtatorul de cuvînt al Inspectoratului Judetean de Politie.

Pascu si Kovacs audiati

Pentru finalizarea anchetei, procurorii judeteni i-au chemat la audieri pe membrii conducerii executive a clubului. Directorul executiv al clubului de sub Tîmpa, Romica Pascu, si vicepresedintele Iosif Kovacs s-au prezentat ieri dimineata, la ora 10:00, la Parchet, unde au dat declaratii. Discutiile cu reprezentantii legii au durat aproape o jumatate de ora, iar la final cei doi conducatori au iesit relaxati, cautînd însa sa plece cît mai rapid, pentru a nu fi remarcati de persoanele care se aflau în incinta. Cu doua ore mai tîrziu, la tribunal si-a facut aparitia si presedintele gruparii, Ioan Neculaie, care a zabovit putin, vreo 15 minute.

„Nu sînt probe!”

Dupa ce a ajuns la club, Pascu a recunoscut ca „am fost invitati, atît eu, cît si Kovacs, la Parchet pentru o audiere. Nu s-a pus problema sa lipsim, mai ales ca nu aveam nimic de ascuns. Am discutat cu un procuror si un maior de Politie, nu am retinut cum se numesc, care ne-au pus cîteva întrebari pe marginea declaratiilor lui Dossey prezentate de ProTV în decembrie. Ne-au vorbit extrem de politicos si ne-au rugat sa spunem ce stim despre meciul cu FCM Bacau”.

Desi au evitat sa precizeze ce s-a discutat, surse autorizate spun ca ambii au sustinut în continuare ca Dossey nu a stiut ce declara fiindca nu cunoaste limba engleza. „Cum putea cineva sa le ceara fotbalistilor sa piarda, cînd noi aveam mare nevoie de puncte pentru a ne califica dupa zeci de ani într-o cupa europeana? Am cîstigat în final cu 2-0 si va dati seama ca asta nu e un scor care sa justifice un aranjament în urma caruia trebuia sa ia Bacaul cele trei puncte”, ar fi spus Pascu si Kovacs în fata anchetatorilor.

Dupa cîteva ore de dezbateri, organele de ancheta au hotarît ca dosarul va fi clasat. Prim-procurorul Parchetului de pe lînga Tribunalul Brasov, Camelia Petrescu, a declarat ca „în urma cercetarilor facute de Politie si de institutia noastra, am decis neînceperea urmaririi penale în cazul fotbalistului Dossey. Pe parcursul anchetei, jucatorii au dat declaratii, au fost chestionati membrii conducerilor ambelor cluburi si arbitrii întîlnirii respective si toti au negat ca a existat în acea partida un .

Pentru ca nu exista probe concludente si fiindca aranjamentul nu poate fi dovedit, Parchetul de pe lînga Tribunalul Brasov nu poate trimite mai departe în judecata acest caz”. De notat ca prim-procurorul Camelia Petrescu a clasat în urma cu cîtiva ani celebrul dosar „Nitramonia”, în care mai multi jucatori ai echipei din Fagaras au recunoscut ca au primit bani pentru a pierde meciul cu Tractorul!
Sursa:www.prosport.ro