Cazul Petrom: CE a initiat procedura de infringement

Apropo.ro / 27.06.2007, 16:22
Cazul Petrom: CE a initiat procedura de infringement
Comisia Europeana a declansat procedura de infringement împotriva României în cazul "actiunii de aur" detinuta de stat la Petrom, iar autoritatile române au termen de doua luni pentru a transmite un raspuns, a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, comisarul european Leornard Orban.

Comisia Europeana a declansat procedura de infringement împotriva României în cazul „actiunii de aur” detinuta de stat la Petrom, iar autoritatile române au termen de doua luni pentru a transmite un raspuns, a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, comisarul european Leornard Orban.

„Procedura este în prima faza, cea în care autoritatile române sunt avertizate. Exista un termen de doua luni în care autoritatile române trebuie sa furnizeze un raspuns”, a afirmat Orban.

Comisia Europeana cere statului român sa renunte la dreptul de veto detinut la Petrom si sa modifice contractul de privatizare.

„Am înteles ca pâna acum statul nu a recurs la aceasta actiune, dar încalca libera circulatie a capitalului”, a spus Orban.

Procedura va fi finalizata în momentul în care modificarea ceruta va avea loc. În cazul în care autoritatile române nu raspund în mod corespunzator cerintelor Comsiei Europene, exista mai multe termene pâna când cazul va fi trimis Curtii Europene de Justitie.

Mediafax