CCA a decis! Deaconu a procedat corect!

De: Mirel Mircea / 28.03.2008, 15:05
CCA a decis! Deaconu a procedat corect!
Comisia Centrala a Arbitrilor a considerat corecta decizia arbitrului Alexandru Deaconu de a opri meciul Rapid - Steaua

Comisia Centrala a Arbitrilor (CCA) a considerat corecta decizia arbitrului Alexandru Deaconu de a opri meciul Rapid – Steaua, in minutul 74, din cauza obiectelor aruncate din tribune.

In acest sens, pentru a-si argumenta decizia, CCA a publicat, pe siteul FRF, o scrisoare adresata Comisiei de Disciplina. Redam mai jos continutul acesteia:

"Conform «Legilor Jocului» autorizate de FIFA, la legea 5 (art. 5) se mentioneaza: «fiecare joc se disputa sub controlul unui arbitru, care dispune de intreaga autoritate necesara pentru a veghea la aplicarea Legilor Jocului».

La acelasi articol 5 – paragraful «Competente si obligatii», alin. 7 se stipuleaza ca arbitrul «poate sa opreasca jocul temporar, sa-l suspende sau sa-l opreasca definitiv din cauza unor evenimente neprevazute, indiferent de natura lor»

De asemenea la capitolul «Instructiuni si indrumari suplimentare pentru arbitri», articolul 5, alin. 2 se mentioneaza: «daca un obiect aruncat de catre un spectator loveste arbitrul sau pe unul dintre arbitri asistenti sau un jucator sau un oficial al echipei, arbitrul poate lasa jocul sa continue, sa-l intrerupa sau sa-l opresca definitiv, in functie de gravitatea incidentului. In toate cazurile, arbitrul trebuie sa raporteze cele intamplate autoritatilor competente»

Totodata, la capitolul «Deciziile arbitrului», alin. 2 se stipuleaza ca: «arbitrul isi poate schimba o decizie care, dupa parerea sa sau ca urmare a unei consultari cu un arbitru asistent isi da seama ca nu este corecta, cu conditia ca jocul sa nu fi fost reluat sau sa se fi terminat»

Avand in vedere ca decizia arbitrului a fost luata cu respectarea si aplicarea Legii 5 din «Legile Jocului», coroborat cu articolul 51 din RODAAF si nu cu incalcarea acestora, competenta materiala privind solutionarea plangerii clubului «SC FC Rapid SA Bucuresti» ramane in sarcina Comisiei de Disciplina a FRF".